Tajne službe nisu pratile Linića?

Autor: Poslovni.hr , 01. lipanj 2014. u 12:06
Bivši ministar financija Slavko Linić. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik Ivo Josipović je od ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost zatražio i izvješće o izvanrednom nadzoru SOA-e.

Kako doznaje Večernji list, u prvom SOA-inu izvješćupredsjedniku Ivi Josipoviću stoji da tajne službe nisu pratile Slavka Linića. Predsjednik je od ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost zatražio i izvješće o izvanrednom nadzoru SOA-e. Bit će zanimljivo vidjeti jesu li policajci koje Linić spominje pripadnici PNUSKOK-a. Poznato je, naime, da PNUSKOK za izlistavanje telefona ne treba nalog suda već je u tome policija samostalna u odlučivanju. Moguće je, kažu poznavatelji, da je policija postupala po nekoj prijavi. 

Predsjednik Josipović jučer je izjavio da će se odgovor na pitanje je li Linić bio praćen i prisluškivan znati početkom sljedećeg tjedna. Nije ga, rekao je, dao na uvid javnosti jer izvješće o izvanrednom nadzoru koje je zatražio od Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost još nije gotovo.

– Kada se postupak kompletira javnost će dobiti sve. Nema smisla da sada iznosim parcijalne informacije koje će možda dobiti i određene korekcije – dodao je Josipović.

Na inzistiranje novinara da odgovori ima li nakon prvog izvješća razloga za brigu, Josipović je dodao: “Rekao sam što sam imao za reći.”. Josipović nije želio komentirati napise Večernjeg lista da je premijer Milanović znao zakredit HBOR-a koji je odobren njegovoj šogorici i bratu.

– Ne mogu o tome govoriti jer to ne znam i ne mogu nagađati – kazao je Josipović.

Komentari (5)
Pogledajte sve

možda su ga pratile neke strane službe da ga odvedu da im uništi državu, kada su vidjeli što je ovdje napravio

A kako to VL doznaje nešto što nitko osim Josipovića i Milanovića ne zna? Znači vijest je od njih procurila!

Sve ukazuje da se gospodinom Linićem bavi jedna druga služba RH, a ovo bi moglo ubrzati da rezultati njenog rada dođu na vidjelo…

Na kraju krajeva i sam je često zazivao institucije da rade svoj posao…bar dok se osjećao zaštićen…

Josipović naravno nema odgovor na konkretno pitanje je Li Milanović znao za Hbor kredit…naravno da je znao…pa inicijali autopraonice su po njihovom prezimenu. Linić možda nije u svemu u pravu ali u dosta toga je…Milanović je autokrat.

New Report

Close