Svoj put počeli su baveći se ratarstvom i vinogradarstvom, da bi došli i do ugostiteljstva

Autor: Poslovni.hr , 17. travanj 2014. u 12:27
Seosko domaćinstvo Kolar

Danas su odlučili proširiti svoju djelatnost prema ugostiteljstvu i turizmu otvaranjem Podruma Kolar, kušaonice vina i restorana uređenim drvenim namještajem čije podrijetlo nalazimo u šumama Baranje.

Poslovni dnevnik kreće u potragu za najboljim seoskim gospodarstvom u sklopu trećeg izdanja Gastrofeja. Ono što ovogodišnje natjecanje čini posebnim je činjenica da krećemo u potragu za najboljim hrvatskim seoskim domaćinstvom – ugostiteljskim i ruralnim ambijentom koji zadovoljava sve odrednice poslovnog i gastronomskog utočišta. 

Natječaj se organizira u svrhu promocije seoskih gospodarstava u Hrvatskoj, te će se kroz tromjesečnu intenzivnu kampanju na svim platformama Poslovnog dnevnika, 24sata i Večernjeg lista upoznati javnost s pozicijom i gastro ponudom seoskih gospodarstva u Hrvatskoj. Gospodarstva se besplatno prijavljuju za sudjelovanje ovdje.

Seosko gospodarstvo Kolar

Seosko gospodarstvo Kolar iz Suze smješteno je u Baranji, regiji poznatoj po plodnim poljima, vinogradima i kvalitetnom vinu. OPG Kolar bavi se uzgojem ratarskih kultura, vinove loze i proizvodnjom vina, a od 2004. godine i ugostiteljstvom. Svoj put počeli su baveći se ratarstvom i vinogradarstvom na svega nekoliko hektara zemlje koji su se u konačnici pokazali isplativima. Danas su odlučili proširiti svoju djelatnost prema ugostiteljstvu i turizmu otvaranjem Podruma Kolar, kušaonice vina i restorana uređenim drvenim namještajem čije podrijetlo nalazimo u šumama Baranje.

Vino i hrana

Podrumi Kolar nalaze se na vinskoj cesti u Suzi. Jedan je podrum ostavljen u originalnom stanju, a star je otprilike 100 godina, sa zemljanim podom i drvenim bačvama, dok je drugi podrum moderniziran i služi za njegu i skladištenje vina. U svom podrumu nude širok izbor visokokvalitetnih vina sorti: graševina, sauvignon, rajnski rizling, chardonnay, pinot bijeli, frankovka, pinot crni, cabernet sauvignon, traminac, pinot sivi, cúve suminer, cúve sunoir. Kolarov Sauvignon jedno je od najboljih baranjskih vina svih vremena. Inače, Kolar je jedan od rijetkih u Baranji koji proizvodi vino iz dvije sorte grožđa – pinot bijeli i cabernet sauvignon.

Restoran je dijelom također građen u zemlji, u starom vinskom podrumu.  Svojim gostima nude i mogućnost smještaja u sobama čija imena potječu od popularnih vinskih sorti tako da je moguće prespavati u sauvignonu ili chardonnay-u. S kata zgrade stepenice vode do prirodne terase koja je smještena iznad podruma i pruža prekrasan pogled na selo i polja. Iznad terase je i dio novog nasada vinograda obitelji Kolar koji je moguće posjetiti. Gostima nude tradicionalnu kuhinju, kotlić, odlično domaće vino i rakiju, kao i mogućnost ribolova.

 Više o obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Kolar saznajte ovdje. 

Komentirajte prvi

New Report

Close