Svi mogu dati obvezujuću ponudu, cijena od 127 milijuna kuna

Hoteli Maestral imali su rast broja noćenja i prihoda u polugodištu/Grgo Jelavić/PIXSELL Hoteli Maestral imali su rast broja noćenja i prihoda u polugodištu/Grgo Jelavić/PIXSELL

CERP obustavio postupak javnog prikupljanja ponuda za prodaju dionica dubrovačke tvrtke Hoteli Maestral.

Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) donio je odluku da se obustavlja postupak javnog prikupljanja ponuda za prodaju dionica Hotela Maestral, koji je pokrenut početkom veljače.

Donesena je i odluka o početnoj cijeni i provedbi postupka javnog prikupljanja obvezujućih ponuda za kupnju 355.520 dionica pojedinačne nominalne vrijednosti 200 kuna, odnosno ukupne nominalne vrijednosti u iznosu od 71,1 miljun kuna, što čini 68,94% temeljnog kapitala. 

Početna cijena svih dionica koje su predmet prodaje iznosi 126,8 milijuna kuna, a rok za podnošenje obvezujućih ponuda je 45 dana od dana objave javnog poziva za prodaju.

Kako je poznato, na sjednici Upravnog vijeća CERP-a u veljači odlučeno je da se ne prihvati ponuda češkog J&T IB Capital Markets temeljem natječaja iz prošle godine, te da se ide na novi natječaj prikupljanjem ponuda u prvom krugu.

No, sada je ta odluka o prikupljanju ponuda u prvom krugu obustavljena i svi će zainteresirani moći dati obvezujuću ponudu na natječaju koji će se raspisati. Inače, u prvih šest mjeseci ove godine tvrtka je ostvarila porast noćenja i prosječne dnevne cijene od 5 posto, te rast poslovnih prihoda od 6,4 posto.U pripremu sezone uloženo je četiri milijuna kuna.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve