Svi bježe od fotelje šefa HUP-a, Vlado Čović još važe

Autor: Marija Brnić , 01. rujan 2014. u 09:29
Vlado Čović, Zagreb-Montaža/Hrvoje Jelavić/VL

Najozbiljniji je kandidat za predsjednika Hrvatske udruge poslodavaca vlasnik Zagreb-Montaže.

Tko će zamijeniti Ivicu Mudrinića na mjestu predsjednika Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) i sljedeće dvije godine braniti interese članica te gospodarske asocijacije, Vijeće članica HUP-a odlučit će tijekom rujna, a o potencijalnim bi se kandidatima već ovoga tjedna trebao izjasniti poseban HUP-ov odbor za nominaciju.

Službeno o izboru nove čelne osobe iz HUP-a nema informacija, no iz poslodavačkih redova doznajemo da su ovi predsjednički izbori u 21-godišnjoj povijesti HUP-a posebni po tome što se zapravo svi sustežu od preuzimanja te dužnosti. "U situaciji koja od svih zahtijeva dodatan angažman i u vlastitim poduzećima nitko se ne želi primiti toga odgovornog posla i važnog društvenog angažmana koji ne zahtijeva samo vrijeme nego i dobro poznavanje sustava i materijala  kojima treba zastupati poslodavce", objašnjava jedan od uglednih poslodavaca.

Dodatan je problem što su mnogi od onih koji imaju iskustvo već odradili dva predsjednička mandata, pa prema važećim propisima ne mogu ponovno biti imenovani na predsjedničku dužnost. Takav je slučaj, primjerice, s Damirom Kuštrakom, kojega bi mnogi iz poslodavačkih redova rado opet vidjeli na tom mjestu. No, procurila su i neka imena iz gospodarskih redova s kojima se, navodno, razgovara o kandidaturi za tu funkciju. Najozbiljnije se u tom kontekstu spominje vlasnik Zagreb-Montaže Vlado Čović.

On, kako neslužbeno tvrdi više sugovornika iz poslodavačkih redova, još razmišlja o tom angažmanu, a potporu ima zbog dugogodišnjega poslovnog iskustva te zato što dolazi iz građevinskog sektora, koji je najviše pogođen recesijom. Barata se i imenima Gordane Deranje, predsjednice Uprave pulskog brodogradilišta Tehnomont, te Gordane Kovačević, predsjednice Uprave Ericssona Nikole Tesle. Iz  HUP-a pak uvjeravaju kako u toj udruzi ima članova koji i sada ozbiljno i odgovorno zastupaju poslodavce, poput Petra Lovrića i Branka Roglića, pa bi i oni mogli biti pozvani da sjednu u Mudrinićevu fotelju. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Onome tko bi rado ponovno vidio Kuštraka na mjestu predsjednika HUP-a predlažem da javno objavi tužbu kojom je Juštrak bezuspješno tužio svog poslodavca Mediku dd Trgovačkom susd u Zagrebu.

New Report

Close