Sveti Martin na Muri prvi hrvatski kandidat za međunarodnu nagradu „Krajobrazni Zlatni Cvijet“,

Autor: Poslovni.hr , 20. lipanj 2016. u 13:46
Međimurska županija

Središnji odbor CiB-a još je u veljači potvrdio službenu nominaciju Svetog Martina na Muri, uvrstivši ga time među finaliste u kategoriji najprestižnijih malih gradova i mjesta do 5.000 stanovnika. „

Međimurski turizam iz godine u godinu bilježi kontinuirani rast, a k tome valja pridodati brojna nacionalna i međunarodna priznanja i nagrade. Tako je, među ostalim, na ruke načelnika Općine Sveti Martin na Muri, ujedno i predsjednika tamošnje turističke zajednice Franje Makovca nedavno pristigla obavijest o dolasku međunarodnih sudaca iz neprofitne organizacije “Communities in Bloom” (CiB) koji će ocjenjivati sve destinacije na cijelom općinskom području, čime je Sveti Martin na Muri postao prvi službeni hrvatski kandidat u natjecanju za međunarodnu nagradu “Landscape Golden Flower Award – Krajobrazni Zlatni Cvijet 2016”. Naime, Središnji odbor CiB-a još je u veljači potvrdio službenu nominaciju Svetog Martina na Muri, uvrstivši ga time među finaliste u kategoriji najprestižnijih malih gradova i mjesta do 5.000 stanovnika. „Ovo je veliko priznanje ne samo za Sveti Martin na Muri, već za cijelo Međimurje koje će i na ovaj način predstaviti svoje najbolje adute na svjetskoj sceni i napraviti još jedan iskorak u brendiranju destinacije koje je itekako važno“, rekao je načelnik Makovec na konferenciji za novinare posvećenoj upravo ovom velikom priznanju, te iskoristio priliku zahvaliti Turističkoj zajednici Međimurske županije na svekolikoj pomoći .

„Uvijek je veliko zadovoljstvo kad priznanja pristižu i na državnom i na međunarodnom planu, pa je tako ova kandidatura u kategoriji krajobraza veliko priznanje radu Općine, ali i cijeloj Međimurskoj županiji, nakon što smo prošle godine osvojili već drugu nagradu Europske destinacije izvrsnosti u kategoriji enogastronomije, a u trenutku kada smo u samo posljednjih mjesec dana ovdje kod nas imali prilike ugostiti nacionalnu nogometnu, košarkašku i rukometnu reprezentaciju“, naglasio je župan Međimurske županije, ujedno i predsjednik Turističke zajednice Međimurske županije Matija Posavec i objasnio kako se Sveti Martin na Muri nalazi među 56 odabranih krajeva iz 16 zemalja cijelog svijetu od gotovo 3.500 prijavljenih na ovaj natječaj. „Enogastronomija, izvrsnost i krajobraz su odlike koje pozicioniraju Međimurje kao atraktivnu turističku destinaciju, te je ovo ujedno i veliko priznanje svim vrijednim Međimurkama i Međimurcima koji doista ulažu sve da svoju okućnicu ili svoj falačec zemlje održavaju maksimalno uređenim i samo još jedan dokaz da je sve moguće napraviti ako imate ljude dobre volje i velike energije“, zaključio je župan Posavec.

Općina Sveti Martin na Muri trenutno provodi intenzivne pripreme za dolazak međunarodnih sudaca koji će od 3. srpnja boraviti na području Općine, te će u 3 dana svog boravka ovdje ocijeniti kvalitetu uređenosti njenog krajobraza i očuvanosti okoliša. Nakon što se provede ocjenjivanje svih kandidata u ovoj kategoriji, ukupni pobjednik proglasit će se na ceremoniji završne svečanosti koja će se održati od 26. – 29. listopada 2016. godine u Kanadi. Konkurencija uključuje pobjednike nacionalnih projekata ove domene diljem svijeta, a u kategoriji sa Svetim Martinom na Muri još se nalaze Estes Park (SAD), Fairhope (SAD), Letterkenny (Irska), Loughborough (VB), Norwich (VB), Morro Bay (SAD), Omagh (Sj. Irska), Commune de Pre-Saint-Didier (Italija) i Discover Racine (SAD). Na samom kraju konferencije, voditelj Ureda Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula iskoristio je priliku najaviti kako će se krajem ovog tjedna na području Međimurja održati snimanje emisije Croatia’s Finest, putopisne serije na temu gastronomije, koja će se emitirati u 90 zemalja svijeta na National Geographic Channelu, što je još jedno veliko priznanje našoj županiji koju će tako posjetiti i jedan od najpoznatijih britanskih chefova i pobjednik engleskog showa MasterChef 2010., Dhruv Baker.

Komentirajte prvi

New Report

Close