Svečano otvorenje Smartup natjecanja uz panel raspravu “Pokreni svoju ideju”

Autor: Poslovni.hr , 25. veljača 2016. u 11:49
e student

U organizaciji udruge eSTUDENT, drugu godinu zaredom kreće edukativno natjecanje Smartup

U organizaciji udruge eSTUDENT, drugu godinu zaredom kreće edukativno natjecanje Smartup! Otvorenje natjecanja je 3. ožujka na EFZG-u u 18 h gdje će se održati panel rasprava “Pokreni svoju ideju”. Gosti predavači su Hrvoje Prpić, Luka Abrus i Martina Grgić.

Poslovni anđeo i poduzetnik Hrvoje Prpić svoju je karijeru započeo prije gotovo 20 godina, a neka od najvećih dostignuća su mu osnivanje HGspota, Trilleniuma te CRANE-a, jedne od najstarijih europskih mreža poslovnih anđela. U 2015. godini pokrenuo je crowdinvesting kampanju za Trillenium i prikupio gotovo 2,5 milijuna kuna od preko 400 investitora iz cijelog svijeta. Svojom kampanjom osigurao je Trilleniumu titulu najveće hrvatske crowdinvesting kampanje. Do sad je investirao u velik broj startupova, a 2004. godine dobio je nagradu za najboljeg mladog menadžera.

Diplomirani FER-ovac Luka Abrus sudjelovao je na predavanju o web programiranju što ga je dovelo do zaposlenja u tvrtki Microsoft Hrvatska. Trenutno je direktor zagrebačke agencije Pet minuta, te je živi primjer činjenice da je uz fakultet jednako važno ono što radiš pored njega. Suradnik je Mreže i Buga, te autor tri knjige na temu informatičke tehnologije.

Martina Grgić studentica je FSB-a te prošlogodišnja pobjednica Smartupa s projektom edukativnih kocki Smart Lumies. Projekt Smart Lumies krajem 2015. godine osvojio je i drugo mjesto na međunarodnoj konferenciji Zagreb Connect te je trenutno u fazi izrade industrijskih prototipa.

Smartup je edukativno natjecanje u kojem se studenti natječu u razvoju poslovne ideje. Glavni ciljevi natjecanja su promicanje poduzetništva i poduzetničkog duha među studentskom populacijom i povezivanje proaktivnih mladih talenata s najpoželjnijim poduzećima, potencijalnim poslodavcima ili investitorima. Najbolje timove očekuje primamljiv nagradni fond, prilika da budu primljeni u inkubator poduzetništva te direktan ulaz u ZIP-ov program za pobjednike natjecanja.

Predavanje je otvoreno za sve studente. Ako želite saznati kako svoj poduzetnički duh pretvoriti u konkretnu ideju, ovo je idealna prilika da to naučite na primjerima najboljih!

Komentari (1)
Pogledajte sve

Hrvoje Prpić??? Direktor u puno tvrtki ali za neupućene kao što sam ja, koja od tih dobro radi ili je radila? Možda netko zna nešto više pa da komentira tog uspješnog “managera”

New Report

Close