Svečano otvoren Poslovni uzlet u Sv. Ivanu Zelini

Autor: Ana Blašković , 15. travanj 2016. u 12:58
Foto: Petar Glebov / Pixsell

Današnja manifestacija osma je od 30 koji će se održati diljem Hrvatske.

Porukom dobrodošlice poduzetnicima i obrtnicima Sv. Ivana Zeline i okolnog kraja, glavni urednik Poslovnog dnevnika Mislav Šimatović otvorio je u srcu Prigorja edukativnu konferenciju Poslovni uzlet, koja se održava zajedno sa festivalom poduzetništva, obrta i OPG-ova Moja poduzetna Hrvatska.

"Današnja manifestacija osma je od 30 koji će se održati diljem Hrvatske. Ušli smo u treću sezonu Poslovnog uzleta, projekta koji smo pokrenuli prije dvije i pol godine kako bismo dali svoj doprinos poduzetništvu. Zahvaljujući besplatnim radionicama projekt se prometnuo u snažan alat malim i srednjim poduzetnicima, obrtnicima i OPG-ovima da podignu razinu kompetencija i konkurentnost", naglasio je Šimatović pozvavši okupljene da iskoriste besplatne radionice.

U njihovom je odabiru sudjelovao i grad Sv. Ivan Zelina kao partner, koji najbolje poznaje puls lokalnih poduzetnika. "Drago mi je da se na sajmu okupilo više od 40 izlagača, to najbolje govori o želji da prezentiraju plodove svog rada i da im u tome možemo pomoći", rekao je gradonačelnik Sv. Ivana Zeline Hrvoje Košćec.

Zadovoljstvo činjenicom da Poslovni uzlet dobiva sve veću dimenziju ne krije ni župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić. "Na tržištu nije lako opstati, to mogu samo cjenovno konkurentni. Zato kao županija pomažemo na različite načine, od subvencioniranja kamatnih stopa do bespovratnih potpora. Možda iznosi uvijek nisu dostatni, no činimo ono što maksimalno možemo. Zato posebno pozivam da iskoristite edukacije, posebno one kako iskoristiti EU fondove jer će bez njih gospodarstvo Hrvatske teško funkcionirati", zaključio je Kožić.

Komentirajte prvi

New Report

Close