Sve više projekata traži multidisciplinarna znanja

Autor: Lucija Špiljak , 12. studeni 2019. u 21:59
Predsjednik PMI Hrvatska Stanislav Strešnjak / LUKA STANZL/PIXSELL

U Zagrebu najveći regionalni skup.

Zagreb je od 11. do 13. studenog bio domaćin 13. PMI Foruma, najveće konferencije iz područja projektnog menadžmenta u regiji u organizaciji PMI Hrvatska, koja je u Plaza Event Centru okupila domaće i svjetske stručnjake. Raspravljalo se o izgradnji projektnog portfelja i digitalnoj strategiji, a organizirane su i radionice. Miroslav Aničin iz Toptala istaknuo je vrijednost kao temelj svakog projekta. “To je ključ razumijevanja jer ljudi projekte rade s ljudima i važno je da se zapitamo zašto nešto radimo”, poručio je.

Rene Roider iz Erste Grupe rekao je da će projekata biti sve više čime se stvara potreba za multidisciplinarnim portfeljom, ali i pitanjem o kakvim je benefitima i vrijednostima riječ. “Svaka ideja mora biti povezana sa strategijom organizacije”, rekao je. O temi kome pripada budućnost govorio je Korado Korlević, astronom i pokretač zvjezdarnice Višnjan, istaknuvši da naš školski sustav nije prilagođen novim uvjetima. “Živimo u doba doživljajne ekonomije i civilizacije prodaje snova, pred nama je gruba transformacija”, istaknuo je.

Održana je i panel diskusija o izgradnji projektnog portfelja, na što se u predavanju na primjeru umjetne inteligencije nadovezao Ratko Mutavdžić iz Microsofta, dok je Damir Prusac iz Infobipa govorio o postizanju učinkovitog protoka za održivi portfelj. PMI, tj. Project Management Institute u Hrvatskoj prije 15 godina su osnovali Vesna Hitrec, Stanislav Strešnjak i Marina Pupić-Bakrač.

Komentirajte prvi

New Report

Close