Svatko će svojim putem: 3. maj se izdvaja iz Uljanika, u igri su dva europska ulagača

Autor: Poslovni.hr , 03. listopad 2018. u 09:01
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Ministar gospodarstva Darko Horvat prilikom jučerašnjeg posjeta riječkom brodogradilištu otkrio nam je da postoje dva ozbiljnija potencijalna ulagača za 3. maj.

Uprava Uljanika danas će u Ministarstvo gospodarstva dostaviti novi plan spasa za pulske navoze, u kojem se prvi put sagledava i 3. maj i to na način da se riječko brodogradilište izdvaja iz Uljanik grupe.

Da riječki škver mora i treba van iz Uljanikovog sustava nije, doduše, ništa novo, međutim, važno je što to sada postaje sastavni dio odnosno, bolje rečeno, jedno od ishodišta Uljanikovog programa restrukturiranja. Drugim riječima, da bi se riječki i pulski navozi pokušali spasiti potrebno je da idu odvojenim putevima i to će se sada elaborirati i na papiru, piše Novi list.

U igri je i opcija da se 3. maj odvoji od Uljanika i prije nego što krene proces restrukturiranja pulskog brodogradilišta, sve ovisi o ponudi i volji zainteresiranih ulagača za 3. maj.

Ministar gospodarstva Darko Horvat prilikom jučerašnjeg posjeta riječkom brodogradilištu otkrio nam je da postoje dva ozbiljnija potencijalna ulagača za 3. maj.

Jedan od njih je i talijanski Fincantieri od kojeg u Ministarstvu gospodarstva upravo ovih dana očekuju da se konkretnije izjasne oko svojih namjera sa riječkim brodogradilištem.

Za drugog potencijalnog ulagača Novi list je uspio doznati tek da je riječ o jednom drugom brodogradilištu iz Europske unije.

Komentari (2)
Pogledajte sve


Te priče o "zainteresiranim ulagačima" političari ponavljaju još od siječnja ove godine, svaki put kad se pojave u Uljaniku ili 3. maju. Ni nakon 10 mjeseci još se ne zna ni tko su, a kamoli koliko bi uložili. Ali za primiriti par naivnih radnika koji bi inače zviždali ministru, očigledno i dalje više nego adekvatno.

Crni čelik je sada slobodan, možda su oni

Te priče o “zainteresiranim ulagačima” političari ponavljaju još od siječnja ove godine, svaki put kad se pojave u Uljaniku ili 3. maju. Ni nakon 10 mjeseci još se ne zna ni tko su, a kamoli koliko bi uložili. Ali za primiriti par naivnih radnika koji bi inače zviždali ministru, očigledno i dalje više nego adekvatno.

New Report

Close