Švaljek: preuzimam poslove gradonačelnika

Autor: Poslovni.hr/Hina , 21. studeni 2014. u 15:50
. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Na pitanje znači li to da ona načelno nema zabrane kontakata s gradonačelnikom Bandićem, Švaljek je odgovorila da se to rješenje ne odnosi na nju.

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Sandra Švaljek izjavila je u petak da su dobili rješenje Županijskoga suda iz kojeg je vidljivo da ona prema Zakonu o jedinicama lokalne samouprave i Statutu Grada Zagreba preuzima poslove iz nadležnosti gradonačelnika.

Istaknula je da samim time gradonačelnik Milan Bandić ne može obnašati, odnosno obavljati one poslove koje gradonačelnik obavlja prema Statutu i Zakonu. Pojasnila je kako to znači da Bandić ne može dolaziti na sjednice zagrebačke Gradske skupštine i sve ono što je pobrojano u Zakonu, odnosno u Statutu.

Upitana znači li to da Bandić ne može doći ni u Gradsku upravu, niti u Zagrebački holding, Švaljek je odgovorila potvrdno. No, na upit znači li to da je Bandićeva funkcija samo reprezentativna, Švaljek je odgovorila: "On je gradonačelnik".

Poručila je da grad normalno funkcionira. "Grad ima svog, mogli bismo reći, vršitelja dužnosti gradonačelnika, odnosno gradonačelnice u ovom trenutku. Sve aktivnosti Grada, Zagrebačkog holdinga i drugih trgovačkih društava u vlasništvu Grada normalno se odvijaju i naprosto to je i najbolje tako i to je doista ono što je jedino u interesu građana Grada Zagreba", istaknula je Švaljek.

Na pitanje znači li to da ona načelno nema zabrane kontakata s gradonačelnikom Bandićem, Švaljek je odgovorila da se to rješenje ne odnosi na nju.

"Ja vam ne mogu reći da li ja imam zabrane, jer rješenje doista ne tretira mene ni u kom trenutku i ni na kojem mjestu. Prema tome, gradonačelnik je upoznat sa svojim mogućnostima u uvom trenutku i s time kako na najbolji način štititi svoje vlastite interese, a u skladu s tim rješenjem", poručila je Švaljek.

Na pitanje kako će se ponašati prema Bandiću, rekla je da će se "s njim pozdraviti".

Jedan od uvjeta da se Bandić tijekom istrage u aferi Agram može braniti sa slobode bilo je i da pred sucem istrage obeća kako neće obavljati svoju dužnost na koju je izabran na posljednjim lokalnim izborima.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close