Svađa Marasa i Šukera: ‘Vratili bi se na vlast da bi opet krali’

Autor: Poslovni.hr , 06. svibanj 2015. u 09:25
Foto: Pixsell

O procjenama Europske komisije o hrvatskom gospodarstvu jutros su radijskoj emisiji U mreži prvog govorili ministar Gordan Maras, HDZ-ov saborski zastupnik Ivan Šuker i ekonomski analitičar Damir Novotny.

O procjenama Europske komisije o hrvatskom gospodarstvu jutros su radijskoj emisiji U mreži prvog govorili ministar Gordan Maras, HDZ-ov saborski zastupnik Ivan Šuker i ekonomski analitičar Damir Novotny.

Podatke koje je iznijela Komisija vladajući i oporbeni političari vide drukčije. Upravo je to atmosferu emisiji u nekoliko navrata dovelo do usijanja. Maras i Šuker raspravljali su toliko žustro da je nalikovalo svađi, piše HRT.

Maras je tvrdio da je ova Vlada puno učinila i okrenula trendove ka pozitivi, dok je Šuker tvrdio da Vlada u tri i pol godine nije provela ni jednu strukturnu reformu te da je propustila povući novac iz europskih fondova. Optužio je Vladu da je uzela novac lokalnim zajednicama i dječjim vrtićima da bi prodavala "političke fore".

Maras je optužio HDZ da ne zna što bi učinio da u ovom trenutku dođe na vlast. Istaknuo je kako se moraju stalno uspoređivati s prošlom vladom jer ta je vlada, rekao je, izgubila 11 milijardi BDP-a i ostavila za sobom kriminal. Vratili bi se na vlast da bi opet krali, rekao je.

Šuker je izbjegao konkretan odgovor na pitanje hoće li, ako pobijedi na izborima, HDZ biti spreman na bolne rezove koji su očito nužni. Rekao je kako Hrvatska može servisirati sve svoje obveze, samo treba iskoristiti prednosti koje ima da bi bila jedna od najprosperitetnijih država u Europi.

Prava opozicija i SDP-u i HDZ-u su građani Hrvatske čiji se stavovi radikaliziraju jer ovakvo stanje više nije moguće izdržati, rekao je Novotny. On je rekao kako primjeri baltičkih država pokazuju da je moguće brzo izići iz recesije uz adekvatnu politiku. Hrvatska je ekonomija šest godina u slobodnom padu koji je posljedica loših strukturnih odluka svih vlada do sada, dodao je, te iznio podatak da smo u ovoj krizi  izgubili 200 tisuća radnih mjesta koje će biti teško nadoknaditi.

Prema njegovim procjenama, javni dug će vrlo skoro doseći razinu od 100 posto BDP-a što ni jedna zemlja u EU nema. Jedino rješenje vidi u privatizaciji i prodaji dijela javne imovine. Iznio je podatak da država ima u vlasništvu dionica u vrijednosti od oko 120 milijuna kuna. Istaknuo je da je privatizacija neminovna i da je potreban širi nacionalni konsenzus oko tog pitanja.

Novotny je rekao i da su reforme potrebne kako bi se stvorila nova ekonomska struktura koja bi mogla osigurati dugoročni ekonomski rast. Primjeri baltičkih zemalja pokazuju kako je potrebno malo vremena da se ostvari rast, ali uz dobru politiku. Smješak sugovornika u studiju izvukla je Novotnyjeva izjava da kad bi on bio ministar riješio bi sve u 3 mjeseca.

Podsjetimo, prema ekonomskoj prognozi Europske komisije iznesenoj jučer, BDP će u ovoj godini porasti 0,3 posto te 1,2 posto u idućoj. Nezaposlenost bi se u ovoj godini trebala smanjiti na 17 posto, a u 2016. na 16,6 posto.

Komentari (17)
Pogledajte sve

pa taj Maras da mu nije sdpejpartije, ne bi zaradio ni za ćevape, a Šuki toliko meso tjedno rješavao, da je mogao otvoriti ćevapdžinicu i dobro zaraditi


Ma, oni ne misle krasti……nego SUPERIONO POKAZATI, KAKO SE
MOŽE KRASTI, a da nitko ne zna…pa ni narod.

Kolinda je na tu temu već rekla, o svojim intelektualnim napadajima,
u pogledu neplaćanja poreza- gdje je jasno , dala do znanja, da se sve može ukrasti – SAMO TREBA IMATI INTELIGENCIJU za takve financijske
probleme…..

Koliko je pametna i koliko ne misli na troškove pokazuje njena
opsjednutost VOJSKOM, VOJNICIMA i ostalim fetišima, koje jedva suspreže,
kako se ne bi vidjelo – da je opterećena time, što joj otac , valjda
nju gledao ko sina…a ona da ga zadivi , glumila autoritete i vojnika..
Ne možeš vjerovati,.da je tako bolesna na trošenje novca za
vojsku, mimohode ( to je van pameti trošak- dok narod gladuje /…

i onda centra i glumi, kako suosjeća s narodom……..ma, ajde…

Miami, sto ti nemas svoje ljekarne?

Pa zar nisu najveci korisnici ljekarnickih usluga bash umirovljenici i slabiji u cijem ime tebi novac daje država?

Po tome – ti bi trebala biti sretna kada su na vlasti krkani jer oni opcenito vise trose i daju slabima – a slabi obicno idu u ljekarne. Tebi posao cvjeta.

Dakle, ako smatras Kolindu i HDZ krkanima to bolje za tebe jer ti oni donose posao i novac.


Vepar je trebao s Sanaderom u rapotornicu, a ne da palamudi jer je dokazao da ne zna, odnosno zna za sebe čapavat.

vepar je malo žešći debelokožac i izdanak nenadmašne livanjske škole muljanja i petljanja. inteligentni ljudi koji svoju energiju koriste u krive svrhe.

miami je ljubomorna na Kolindu…zajebana je ženska zavist [emo_smijeh]

New Report

Close