Suvlasnik One2Playa dobio dvije godine zatvora

Autor: Poslovni.hr/Hina , 05. prosinac 2012. u 18:11
Dejan Mačešić (Foto: Daniel Kasap/PIXSELL)

Suvlasnik tvrtke “One2Play” Dejan Maćešić nepravomoćno je danas na zagrebačkome Općinskom kaznenom sudu osuđen na dvije godine zatvora zbog izazivanja teške prometne nesreće u kojoj je u srpnju poginuo 23-godišnji motociklist.

Suvlasnik tvrtke "One2Play" Dejan Maćešić nepravomoćno je danas na zagrebačkome Općinskom kaznenom sudu osuđen na dvije godine zatvora zbog izazivanja teške prometne nesreće u kojoj je u srpnju poginuo 23-godišnji motociklist.

Osim što je dobio zatvorsku kaznu, 43-godišnji Maćešić dobio je i petogodišnju zabranu upravljanja vozilima od pravomoćnosti presude.

Sutkinja je kao olakotne okolnosti Maćešiću uzela to što je priznao krivnju i izrazio kajanje jer je obiteljski čovjek koji nije dolazio u sukob sa zakonom te što mu je nakon nesreće narušeno psihičko zdravlje i boluje od PTSP-a i depresije.

Državni odvjetnik tražio je petogodišnju zatvorsku kaznu, a u završnoj riječi naveo je kao otegotne okolnosti to što je optuženi prije dva puta proglašen krivim za prometne prekršaje – vožnju s mobitelom i prekoračenje brzine. Istaknuo je i da je u trenutku nesreće koja se dogodila 7. srpnja na raskrižju Ulice SR Njemačke i Avenije Dubrovnik vozio pijan (1,85 promila) te prošao kroz crveno svjetlo. Na njegov automobil tada je naletio motociklist koji je kroz raskrižje prošao na zeleno svjetlo.

Odvjetnik obitelji poginuloga motociklista Veljko Miljević ocijenio je kaznu preniskom, a branitelj optuženoga Ljubo Pavasović Visković izjavio je kako je njegov branjenik svjestan da su strašne posljedice nesreće koju nije namjerno skrivio.

Nakon objave presude majka poginuloga zapitala je kako je moguće da je Maćešić dobio dvije godine ako je minimalna zapriječena kazna tri godine, a maksimalna deset. Majka i sestra poginuloga u sudnici su komentirale da je optuženi "sve potkupio", na što ih je sutkinja Renata Pražetina-Kaleb izbacila iz sudnice.

Komentirajte prvi

New Report

Close