Sutra odluka o strateškom partneru Uljanika

Autor: Marina Šunjerga/VL , 26. ožujak 2018. u 22:00
Interes je iskazao i Danko Končar/Ivo Čagalj/PIXSELL

U Pulu stiglo nekoliko neobvezujućih pisma namjere, Rossanda kaže birat će između četvero kandidata.

Uljanik je zaprimio nekoliko obvezujućih pisama namjere što daje nadu da će se to brodogradilište koje upravlja i škverom 3.maj spasiti.

Kompanija je u veljači odlučila o dokapitalizaciji od 180 do 302,2 milijuna kuna. To znači da bi se temeljni kapital sa 100,69 milijuna kuna mogao povećati na najviše 402,91 milijun kuna. Povećanje bi se provelo uplatom u novcu izdavanjem 6 milijuna do najviše 10,07 milijuna novih redovnih dionica na ime, pojedinačne nominalne vrijednosti 30 kuna.

Time bi potpuno promijenio vlasničku strukturu jer bi novi vlasnik automatski došao do većinskog paketa.

Tvrtka je izvijestila tek da će se do srijede znati tko je odabrani strateški partner. Riječ je o preuzimanju dva velika hrvatska brodogradilišta koja zapošljavaju oko 4400 ljudi. Nije poznato koliko je ulagača zainteresirano i po kojoj cijeni, ali jest da je nekoliko potencijalnih vlasnika provelo dubinsku analizu kompanije.  Ambiciju da preuzme kontrolu ne skriva Danko Končar, vlasnik Kermas grupe, koji je u prvom krugu privatizacije preuzeo Brodotrogir te je najavljivao da s tri domaća te još nekim jakim europskim igračima namjerava stvoriti čvrstu bazu za održivu brodogradnju.

Zainteresiran je navodno još i Fincantieri, čiji su predstavnici bili u Rijeci i raspitivali se o 3. Maju. Predsjednik Uprave Uljanika, Gianni Rossanda navodi da će birati između četiri  moguća partnera. Vlada je u siječnju Uljanik Grupi odobrila državno jamstvo za kreditno zaduženje u visini traženih 96 milijuna eura. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Zanimljivo.. zašto Uljanik ne otkriva tko su zainteresirane starne? Zašto ne objave kakve su ponude zaprimili? Baš zanimljivo.. zvuči kao setup za Danka Končara i da on “modificira” svoju ponudu da bude najbolja.

New Report

Close