Sutra istječe rok za podnošenje prijava za odabir dobavljača voća i povrća u okviru Sheme školskog voća i povrća

Autor: Objava za medije , 14. svibanj 2014. u 13:45
Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Republika Hrvatska od 2013. godine po principima Europske unije provodi Mjeru Shema školskog voća i povrća kao mjeru koja pridonosi povećanju potrošnje voća i povrća kod učenika u osnovnim školama.

Republika Hrvatska od 2013. godine po principima Europske unije provodi Mjeru Shema školskog voća i povrća kao mjeru koja pridonosi povećanju potrošnje voća i povrća kod učenika u osnovnim školama. Mjera Shema školskog voća i povrća provodit će se od 1. kolovoza 2014. do 31. srpnja 2015. godine, a u nju će biti uključeni učenici od 1. do 8. razreda osnovnih škola na području Republike Hrvatske kojima će se voće i povrće ponuditi kao zaseban obrok neovisno od obroka u okviru školske prehrane, kontinuirano kroz cijelu školsku godinu.

Agencija za plaćanja će odabrati i odobriti dobavljače (pravne ili fizičke osobe koje će isporučivati voće i povrće školama koje će sudjelovati u Shemi školskog voća i povrća) i isplatiti odobrenim dobavljačima potporu za prihvatljive troškove za voće i povrće franco škola koji su nastali u razdoblju provedbe Sheme školskog voća i povrća u dane održavanja nastave u skladu sa školskim kalendarom. Rok za podnošenje prijava je 15.05.2014. godine. Pravo sudjelovanja na Javnom pozivu imaju dobavljači voća i povrća (u sustavu PDV-a):

pravne osobe (poljoprivredne zadruge, društva s ograničenom odgovornošću, dionička društva i obiteljska poljoprivredna gospodarstva upisana u Sudski registar), 
fizičke osobe (obrtnici i obiteljska poljoprivredna gospodarstva upisana u Obrtni registar).
Više na: http://www.apprrr.hr/sutra-istjece-rok-za-podnosenje-prijava-za-odabir-dobavljaca-voca-i-povrca-u-okviru-sheme-skolskog-voca-934.aspx

 

Komentirajte prvi

New Report

Close