Sustav vrijednosnih kupona i za prodavače koji rade za OPG-ove

Autor: Poslovni.hr , 08. srpanj 2013. u 13:36
Thinkstock

Vlasnici OPG-ova mogu sustavom vrijednosnih kupona angažirati radnike koji će prodavati njihove proizvode.

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, kako bi osiguralo pravilnu primjenu odredaba Zakona o poticanju zapošljavanja, zainteresiranoj javnosti uputilo je mišljenje koje se odnosi na zapošljavanje na privremenim, odnosno povremenim sezonskim poslovima u poljoprivredi.

„Sukladno Zakonu o poticanju zapošljavanja, poslodavci koji obavljaju registriranu poljoprivrednu djelatnost ili su nositelji obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva evidentiranog u odgovarajućem upisniku, mogu bez zapreke, sa sezonskim radnikom u poljoprivredi sklapati Ugovor o radu za obavljanje privremenih, odnosno povremenih sezonskih poslova u poljoprivredi, predajom i prihvatom vrijednosnog kupona, i za obavljanje sezonskih poslova u poljoprivredi koji se odnose na prodaju sezonski sakupljenog, ulovljenog ili proizvedenog uroda, proizvoda ili kulture“, stoji u objavi Ministarstva.

U skladu s tim, vlasnici OPG-ova mogu sustavom vrijednosnih kupona angažirati radnike koji će prodavati njihove proizvode. Na taj način radnici mogu biti angažirani maksimalno 90 dana godišnje, prema potrebama poslodavaca. Inače, knjižice „Ugovor o radu“ mogu se kupiti u Narodnim novinama, a vrijednosni kuponi koji ove godine koštaju 20,38 HRK mogu se kupiti u svim poslovnicama FINA-e.

Tijekom prošle godine oko 3300 poslodavaca kupilo je 325.295 vrijednosnih kupona koje je koristilo 62.625 osoba.

Komentirajte prvi

New Report

Close