Susret znanosti i gospodarstva

Autor: HUP , 27. studeni 2014. u 21:59
.

Na Ekonomskom fakultetu u Osijeku 3.11.2014. održao se prvi “Susret znanosti i gospodarstva – put sigurne budućnosti”.

Na Ekonomskom fakultetu u Osijeku 3.11.2014. održao se prvi “Susret znanosti i gospodarstva – put sigurne budućnosti” u zajedničkoj organizaciji Ekonomskog fakulteta u Osijeku i HUP- Regionalnog ureda Osijek. Susret predstavlja čvršće povezivanje akademske i poslovne zajednice kako bi, diskutiranjem o aktualnoj gospodarskoj problematici, razmjenom iskustava i znanja mogli graditi temelje koji će, u konačnici, doprinositi sveopćem razvoju Regije.

Nazočili su brojni poslodavci -sudionici prvog zajedničkog projekta – dobrovoljnih studentskih stručnih praksi, studenti koji su pohađali studentsku stručnu praksu, kao i organizatori cijelog događanja. Susret su otvorili koordinatori suradnje, Ivan Sarić (HUP Reg. ured Osijek) i Nataša Drvenkar (Ekonomski fakultet u Osijeku) istaknuvši važnost ovakvih događaja i projekata za obje institucije, a posebno za studente.

Zamjenik glavnog direktora HUP-a Bernard Jakelić istaknuo je kako su poslodavci izuzetno zainteresirani za ovakav oblik suradnje, o čemu svjedoči i 16 članica iz pet županija koje su se, u izuzetno kratkom roku od potpisivanja Sporazuma o znanstvenoj i stručnoj suradnji, odazvali na poziv za studentske stručne prakse. Isto tako, naglasio je kako su svi ti mladi studenti bogati znanjima, sposobnostima i spoznajama koje mogu pomoći poduzećima u podizanju razine poslovnosti i inovativnosti. Dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku Vladimir Cini istaknuo je kako je suradnja znanosti i gospodarstva uvijek bila prisutna, ali se, nažalost u vremenima socijalizma, a i poslije, jednostavno “izgubila” i otišla su svaka u svom smjeru, često bez realnog doticaja. Upravo zbog toga je nužno poticati ovakve oblike suradnje.

Svoj doprinos izlaganju dali su i Zoran Uranjek, Andrea Božić, Sanja Foder , Marija Kušić , Sunčica Oberman Peterka. Opći zaključak je kako je nužno kontinuirano ulaganje u znanja i vještine svakog pojedinca,a moglo bi se zaključiti kako je izgradnja mosta između znanosti i gospodarstva već započela

Komentirajte prvi

New Report

Close