Susret gospodarstvenika i obrtnika Primorsko-goranske i Krapinsko-zagorske županije

Autor: Poslovni.hr , 09. srpanj 2015. u 13:03
Press

Suradnju i rad na projektima zajedničkim nastupom predstavio je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, ocijenivši ih ključnim za gospodarski razvoj

U Hrvatskoj gospodarskoj komori u Rijeci održan je susret gospodarstvenika i obrtnika Primorsko-goranske i Krapinsko-zagorske županije. Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Rijeka bila je domaćin gospodarstvenicima povodom održavanja manifestacije "100% zagorsko" koju su u Rijeci ugostili gospodarstvenike, obrtnike i institucije Krapinsko-zagorske županije.

Zamjenik župana Petar Mamula ovakve susrete ocijenio je značajnim radi mogućnosti izravnijeg upoznavanja potencijala, čime se može ostvariti dobra suradnja ali i podići nivo gospodarstva u obje županije, te pospješiti nastup na europskom tržištu. Mamula je prepoznao mogućnost daljnjeg napretka lokalne i regionalne samouprave u postizanju još učinkovitijeg servisa gospodarstvenicima da bi gospodarstvo bilo još bolje, brže i efikasnije.

Suradnju i rad na projektima zajedničkim nastupom predstavio je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, ocijenivši ih ključnim za gospodarski razvoj. Podsjećajući na pozitivne gospodarske rezultate koji se ostvaruju u Krapinsko-zagorskoj i Primorsko-goranskoj županiji, koji su među rijetkima u Hrvatskoj, Kolar je istaknuo značaj vizije i znanja te investiranja u ljude i tehnologiju u recesijsko vrijeme, kao bitne faktore za postizanje takvih pozitivnih gospodarskih trendova.

Kao prednost ovakvih predstavljanja prepoznao je međusobni doprinos koji se tako ostvaruje, mogućnost zajedničkog nastupanja u novim poslovima, te razmjenu informacija radi ostvarivanja bržeg i jednostavnijeg poslovanja.

Govoreći o predstavljanju zagorskih obrtnika i gospodarstvenika na riječkom Korzu u sklopu manifestacije "100% zagorsko", riječki gradonačelnik Vojko Obersnel ocijenio je perspektivnim poduzetnički duh zagoraca, a ovakvo međusobno upoznavanje kao dodatni poticaj za intenzivniju gospodarsku suradnju.

Vidoje Vujić, predsjednik HGK – Županijske komore Rijeka istaknuo je ulogu komorskog sustava u razvoju dobre lokalne i regionalne suradnje, a potom i međunarodne. Kao ključne čimbenike razvoja države, Vujić je naveo poduzetnike zajedno uz znanost i politiku, a koji se može ostvariti potpomognut suradnjom čime se postižu dva temeljna gospodarska cilja povećanje zaposlenosti i izvoza.

Mogućnost suradnje prepoznao je predsjednik HGK – Županijske komore Krapina Josip Grilec uzevši u obzir pozitivne gospodarske rezultate te povećanje izvoza roba ali i uvoza potrebnih materijala, prije svega u području prometa korištenjem riječkog prometnog pravca, te u građevinarstvu.

Predsjednici Obrtničkih komora PGŽ Dalibor Kratohvil i KZŽ Davor Pleško pozdravili su dobar primjer zajedničke suradnje, pri čemu je Pleško pozvao i zainteresirane obrtnike iz PGŽ da im se obrate radi pomoći prilikom uspostavljanja suradnje sa zagorskim obrtnicima.

Komentirajte prvi

New Report

Close