Supruga proizvođača stočne hrane na čelu službe koja kontrolira stočnu hranu

Autor: Poslovni.hr , 19. ožujak 2013. u 09:45
Tihomir Jakovina (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL)

U seljačkim udrugama uvjereni su da je Zakon o poljoprivrednom zemljištu pisan u Ministarstvu uglavnom za ‘velike igrače’, prvenstveno Agrokor.

Ponovo osnovano Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa na svojoj je prvoj sjednici odlučilo pokrenuti postupak protiv ministra poljoprivrede, Tihomira Jakovine, koji je upravljačka prava nad svojom tvrtkom odlučio prenijeti na drugu osobu tek nakon što su o tom sukobu interesa izvijestili mediji, piše Novi list. 

Seljačke  su udruge ogorčene zbog neisplate poljoprivrednih poticaja, ali još više zbog  novog Zakona o poljoprivrednom zemljištute zbog sukoba interesa već neko vrijeme prozivaju i Jakovininu pomoćnicu, Vesnu Gantner Kuterovac. Ona u Ministarstvu poljoprivrede  vodi  Upravu poljoprivredne i prehrambene industrije. Naime, kako Novi list navodi, Gantner Kuterovac je supruga Krešimira Kuterovca, izvršnog direktora Agrokora za sektor poljoprivrede, koji je u periodu između 2007. i 2009. godine istu dužnost koju ona obavlja sada kod Jakovine, obavljao u ministarstvu za mandata Petra Čobankovića. Potom Kuterovac prelazi u Agrokor, obnaša dužnost predsjednika uprave  Vupika, da bi u lani u ožujku, dva mjeseca nakon što je njegova supruga, dotad docentica na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku, postala pomoćnicom ministra Jakovine, i on bio vraćen u Zagreb, na mjesto Agrokorovog izvršnog direktora za poljoprivredu. Iako je po dolasku u Ministarstvo u siječnju prošle godine javnosti predstavljena kao Gantner Kuterovac, pomoćnica ministra je vrlo brzo nakon toga počela koristiti samo svoje djevojačko prezime. 

U seljačkim udrugama uvjereni su da je Zakon o poljoprivrednom zemljištu pisan u Ministarstvu uglavnom za 'velike igrače', prvenstveno Agrokor. Ivica Todorić nedavno je to demantirao, napominjući kako njega ni pedalj novog državnog zemljišta ne zanima. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Nemoguce da ministarstvo namjesta Agrokoru. Pa ljudi ipak je ovo postena K-rvatska vlast.

New Report

Close