Supetar i Jastrebarsko potpisali povelju o bratimljenju

Autor: Poslovni.hr , 29. lipanj 2016. u 16:12
Grad Supetar

Grad Jastrebarsko odnedavno je dobio vrlo laskavu titulu, kojom se „Jaskanke i Jaskanci“ posebno ponose, a to je „Europski grad budućnosti“.

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu obilježavanja Dana Grada i blagdana sv. Petra i Pavla zaštitnika Supetra, gradonačelnica Supetra Ivana Marković i gradonačelnik Jastrebarskog  Zvonimir Novosel  potpisali su Povelju o bratimljenju i ustvrdili da se nadaju odličnoj budućoj suradnji dvaju gradova na svim poljima – od gospodarskog  do kulturnog.

Jastrebarsko je grad na pola puta između Zagreba i Karlovca, na pola puta između urbanog i ruralnog, između mira i gradske vreve, a te puteve spaja u jedan idilični kraj s posebnom dušom i domaćom atmosferom. Ime je dobio po jastrebarima, srednjovjekovnim uzgajivačima lovnih ptica, jastrebova i sokolova.

Jaskanski kraj jedan je od najočuvanijih dijelova prirode i pitoresknih sela i predstavlja istinski biser Zagrebačke županije, Hrvatske pa i šire regije.

Okružen osunčanim vinorodnim brežuljcima, na kojima su se smjestila brojna obiteljska gospodarstva, izletišta, šume i mnoge druge ljepote, zajedno sa našim najvećim bogatstvom, kristalno čistom izvorskom vodom, idealno je mjesto za odmor. Prema popisu stanovništva iz 2011. u gradu Jastrebarskom i 58 prigradskih naselja živi 15 866 stanovnika.

Grad Jastrebarsko odnedavno je dobio vrlo laskavu titulu, kojom se „Jaskanke i Jaskanci“ posebno ponose, a to je „Europski grad budućnosti“.

Komentirajte prvi

New Report

Close