Šumovi u komunikaciji između službi i izvođača stoje milijune

Autor: Agencija VLM , 27. lipanj 2016. u 14:07
Foto: Borna Filić / Pixsell

Za uređenje Ulice Žlebec osiguran je novac, ali ne mogu u rekonstrukciju zbog Vodoprivrede.

Koliko projekata propadne zbog šuma u komunikaciji na relaciji neke Holdingove podružnice zadužene za izvođenje radova s jedne i gradskog ureda ili vijeća gradske četvrti i odbora s druge strane?

Zbog nekoordinacije uporno se ponavlja “ista” pogreška u uređivanju ulica – ona u kojoj prvo asfaltiramo, pa onda isti taj asfalt opet kopamo kako bismo naknadno “krpali” vodovodne cijevi, da bismo onda postavili valjda još “svježiji” asfalt.

Cijena – 1,5 milijuna kuna

Koliko to košta? Sudeći po posljednjem primjeru, cijena je samo jednog takvog “šuma” – 1,5 milijuna kuna. Iznos je to koji su vijeće i Grad osigurali za uređenje Ulice Žlebec, a predsjednik mjesnog odbora, ali i stanari sada strahuju da će novac i uređenje propasti jer je Vodoopskrba zaključila kako su cijevi dotrajale. Samo zaključila jer dalje od zaključka, kako tvrde upućeni, nisu napravili ništa. Ni nabavu, ni dokumentaciju ni nove cijevi kako bi se uredila ulica.

Na taj je apsurd Bandić upozoren i na sjednici Skupštine – pa je pribjegao svom “najčešćem” odgovoru: “U roku od tjedan dana imat ćete potpune informacije”.

"Točkasto" uređenje

A rok od tjedan dana prekratak je za objašnjenje svih takvih situacija u gradu odreda jer tako zaslužuju građani. Svjestan je toga i sam Bandić, pa on prvi priznaje da je na području Zagreba uređenje i sanacija cijevi u 90 posto slučajeva, kako to slikovito opisuje, “točkasta”. Blago rečeno, jer zbog “točkastog” uređenja propala je nedavno i važna prometnica u gradu – doslovno.

– Neka gospoda iz nabave, Vodoopskrbe i odvodnje, zajedno s mjesnim odborom i vijećem četvrti riješe posao, za to primaju plaću, a nas neka izvijeste – tom rečenicom Bandić rješava problem Ulice Žlebec. A on će, kaže, zajedno sa svima onima koji ga na probleme upozoravaju na slikanje kada počnu radovi. – To je naša zadaća – kazao je Bandić. Dotad je, objasnio je, uređenje ulica na pravilan način moguće samo u Brezovici, Dragonošcu, Horvatima, Kupinečkom Kraljevcu, tamo gdje imaju na raspolaganju više “slobodnog” prostora.

Komentirajte prvi

New Report

Close