Šuica Vladi: Predložite ženu za povjerenicu u Europskoj komisiji!

Autor: Agencija VLM , 15. srpanj 2014. u 11:21
Dubravka Suica. Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

– Jednakost muškaraca i žena predstavlja jedan od temeljnih načela Europske unije i zaista je važna tema, a Europska komisija mora biti primjer svim institucijama Europske unije – kazala je Šuica.

HDZ-ova eurozastupnica Dubravka Šuica uputila je apel Vladi Zorana Milanovića da za povjerenicu Europske komisije predloži ženu.

– Ovim putem pozivam našu Vladu, a posebno žene u Vladi, da osim Nevena Mimice Hrvatska predloži i jednu ženu za povjerenicu Europske komisije budući da su zemlje koje su do sada predstavile svoje kandidate za novi sastav Komisije nominirale samo muškarce – kazala je HDZ-ovka, izvijestili su iz njezina Ureda.

Dubrovačka političarka i bivša gradonačelnica tog grada uz svoj rad u Europskom parlamentu obnaša i funkciju potpredsjednica Zajednice žena Europske pučke stranke. – Jednakost muškaraca i žena predstavlja jedan od temeljnih načela Europske unije i zaista je važna tema, a Europska komisija mora biti primjer svim institucijama Europske unije – kazala je Šuica. Udio žena u Europskoj komisiji ovisi o vladama 28 zemalja članica s obzirom da one određuju koji će povjerenik ili povjerenica predstavljati članicu.

Komentirajte prvi

New Report

Close