Šuica od EK traži pomoć s talijanskim odašiljačima

Autor: Agencija VLM , 20. rujan 2013. u 11:56
Dubravka Šuica, Photo: Davor Puklavec/PIXSEL

“Radi se o bezobzirnoj uzurpaciji hrvatskih frekvencijskih prava i to isključivo na štetu Republike Hrvatske”.

Zastupnica u Europskom parlamentu Dubravka Šuica upitala je Europsku komisiju kako će pomoći Hrvatskoj u rješavanju problema smetnji talijanskih radio i televizijskih odašiljača, koji ne poštuju međunarodne sporazume o frekvencijama.

"Radi se o bezobzirnoj uzurpaciji hrvatskih frekvencijskih prava i to isključivo na štetu Republike Hrvatske. Problem smetnji je problem uzrokovan s talijanske strane i uzrokovan je upornim korištenjem hrvatskih frekvencija i sustavnim kršenjem međunarodnih sporazuma", kaže Šuica.

"Smetnje su prisutne duž cijele jadranske obale, a najizraženije su u Istri, Dubrovniku te na otocima posebno u ljetnim mjesecima i uzrokuju značajne ekonomske štete i veliko nezadovoljstvo i frustraciju građana", ističe Šuica.

Riječ je, inače, o problemu koji traje već godinama. HAKOM je još 2010. godine uložio službeni prigovor tijelu nadležnom za upravljanje radiofrekvencijskim spektrom u Italiji. O pitanju je obaviješten i talijanski veleposlanik, no očito je da problem još uvijek postoji.

Komentirajte prvi

New Report

Close