‘Šuica i Stier naručili kavu od 7 kn pa tražili da im HDZ pokrije taj trošak’

Autor: Poslovni.hr , 09. travanj 2013. u 11:26
Davor Stier i Dubravka Šuica. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Lista SDP-HNS-HSU za dosadašnju kampanju za EU izbore potrošila je gotovo dvostruko više novca od najveće oporbene stranke, piše Jutarnji list.

Lista SDP-HNS-HSU za dosadašnju kampanju za EU izbore potrošila je gotovo dvostruko više novca od najveće oporbene stranke, piše Jutarnji list. 

Iako je njihov ukupni trošak bio 277.600 kuna, HDZ-ovci su puno “revnije” skupljali sve račune koji će biti plaćeni iz stranačke blagajne za troškove izborne promidžbe. Njihovi kandidati, od kojih će neki za tri mjeseca imati plaću od najmanje sedam tisuća eura, uredno su stranci naplatili čak i kave i sokove koje su popili dok su protekla dva tjedna promovirali listu za europske izbore po cijeloj Hrvatskoj, piše list.

U Orebiću su tako krajem ožujka kampanju za EU izbore održali kandidati s liste Dubravka Šuica,Davor Ivo Stier, Željana Zovko, Ivan Bubić iMilivoj Šipka. Nakon toga popili su kavu u lokalnom kafiću te sva četiri računa poslali u središnjicu. Tako je netko od njih popio kavu za 7 kuna, ali je nije htio platiti iz svog džepa.

Sve to vidljivo, tvrdi list, je u Izvješću o primljenim donacijama i troškovima izborne promidžbe za izbore za EU parlament koji je objavio HDZ. Na listi od pedesetak različitih troškova, gotovo trećina su oni za – ugostiteljske usluge.

Komentari (7)
Pogledajte sve

Nije ni čudo da karamarko ima nizak rejting kad ovakve likove stavlja visoko na listi.

Kad shvati da mora mlade ljude i obrazovane mora staviti na liste visoko a cijelu staru nomonklaturu koja je dovela hdz na ove grane maknuti u mirovinu,bit će mu kasno jer će teško bez toga dobiti slijedeće izbore.

I hdz kao konzervativna stranka se mora okrenuti promicanju biznisa i razvoju ekonomije a ne politiziranju o srbima. pitanje srba je rješeno 95 za sva vremena,jer da nije tada bilo bi nam situacija kao u Makedoniji danas.

Pokojna Tačerica i Reagan neka im budu primjer u kojem smjeru trebaju ići konzervativne stranke,red ,rad, disciplina i smanjivanje poreza.

Šef HDZ je izjavio da će u novom HDZ biti “novi ljudi neopterećeni”. Ovi sad u prvom planu su operativci Sanaderovih ideja. Ništa novo, sve isto. Pa ta Šuica uvijek zasjedne na neku dobro plaćenu poziciju. Nikad nisam čuo neku pametnu misao a kamoli učinak. Ne zanima me politika ali HDZ ima potpuno pogrešan smjer, slijepa ulica, izgubljeni bez ideje. Ekipa se samo bori za fotelje. Vlast je katastrofa ali HDZ u ovakvom sastavu i načinu funkcioniranja nije nikakva alternativa.

Krasni ljudi, poznati po osbnom integritetu (Šuica pogotovo)! Jao nama kraj ovakvih….

Zasto ne dovedete dragog vodju Sanadera na prezentaciju HDZ-a? Suica mu je bila mila suradnica. Kako to sad Suica nastupa, a sefa vise nema. Jako je zanimljivo i to da HDZ zapravo nikad nije dao sluzbeni stav o Sanaderu. Podsjecam: protiv HDZ-a se na sudu u Zagrebu vodi proces pod optuzbom za udruzivanje u zlocinacku organizaciju. Tragedija je da takva stranka jos uvijek dobija drzavni funding!!

New Report

Close