Sufinanciranje obnove višestambenih zgrada

Autor: Poslovni dnevnik , 13. ožujak 2014. u 21:59
U 2013. godini je za više od 600 zgrada odobreno sufinanciranje energetskih pregleda odnosno ishođenje energetskih certifikata

U 2013. godini je za više od 600 zgrada odobreno sufinanciranje energetskih pregleda odnosno ishođenje energetskih certifikata.

Osim za obiteljske kuće, koje su do sad već imale na raspolaganju sredstva za povećanje energetske učinkovitosti, gradnju ili korištenje obnovljivih izvora energije, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost ove je godine sredstva rezervirao i za višestambene zgrade.

U 2013. godini je za više od 600 zgrada odobreno sufinanciranje energetskih pregleda odnosno ishođenje energetskih certifikata, a u ovoj godini se planira i sufinanciranje projektne dokumentacije te energetske obnove višestambenih zgrada, za što je osigurano 20 milijuna kuna. Stanari do sredstava mogu doći putem upravitelja zgrada, koji se kao njihovi ovlašteni predstavnici trebaju prijaviti na javnom natječaju Fonda. Odobrena sredstva moći će se koristi za postavljanje toplinske zaštite odnosno rekonstrukciju vanjske ovojnice, zamjenu stolarije i sl. zahvate kojima se povećava energetska učinkovitost zgrade.

Komentirajte prvi

New Report

Close