Sudac Kolakušić potvrdio da će se kandidirati na izborima i otkrio glavnog financijera kampanje

Autor: Poslovni.hr , 03. ožujak 2019. u 16:05
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Sudac Mislav Kolakušić potvrdio je da će se kandidirati na izborima za Europski parlament, i to na listi građana.

"Cijeli život sam posvetio tome da se sačuvaju osnovne vrijednosti propisane Ustavom", rekao je Mislav Kolakušić i naglasio da se Hrvatska našla u situaciju da je gospodarstvo uništeno, da nemamo prave vrijednosti u državi – da smo izgubili sve.

"Nama su potrebne reforme i promjene. To je sposoban samo onaj koji upravlja sa 76 mandata", rekao je u HRT-ovoj emisiji Nedjeljom u 2.

Ističe da je nužno imati predstavnike koji odgovaraju na zahtjeve hrvatskih građana.

"Sudac se može kandidirati i ja ću se kandidirati za Europski parlament. Na toj listi će biti građani, a ne političari."

Objasnio je da će njegovu kandidaturu financirati većim dijelom njegova supruga, a jednim dijelom donacije građana.

"Glavna prednost biti članom Europskog parlamenta jest to da je Zakonom o izboru za Europski parlament propisano da svaki europarlamentarac ima pravo pristupa svim dokumentima koji se nalaze u Europskom parlamentu. U Europskom parlamentu moramo imati predstavnike koji služe interesima građana Hrvatske."

"Zakon o Europskom parlamentu omogućava sucima, državnim odvjetnicima, pučkim pravobraniteljima i svim ostalim državnim dužnosnicima da se kandidiraju za članove Europskog parlamenta. Dakle, suprotno onom što tvrde svi koji nisu zakon pročitali, izrijekom je propisano da se sudac može kandidirati", rekao je.

Na pitanje hoće li osnovati stranku, pridružiti se nekoj stranici ili će na izbore na nezavisnoj listi, kazao je da je jedini pravi put sve graditi od početka, s građanima koji predlažu listu s 12 kandidata.

"Kad predsjednica raspiše izbore, skupljat ćemo potrebnih 5000 potpisa. Na listi će biti isključivo građani, neće biti mjesta ni za jednog političara", rekao je i dodao da o imenima na listi odlučuje onaj tko organizira listu.

Ako pobijede, nakon izbora za Europski parlament ići če i na predsjedničke i na parlamentarne izbore.

Komentirajte prvi

New Report

Close