Sud odlučio: Kontrolori HRT-a ne smiju u vaš stan

Autor: Poslovni.hr , 11. kolovoz 2015. u 13:29
Foto: Thinkstock

Poništen je i dio Odluke koji je omogućavao HRT-ovoj službenoj osobi da vas ponovo prijavi kao pretplatnika, ako mu ne dozvolite da uđe u vašu kuću i li stan.

Visoki upravni sud Republike Hrvatske donio je presudu prema kojoj je ukinuo dijelove Odluke o načinu odjave prijemnika jer nije u skladu sa Zakonom o HRT-u. Sud je odlučivao na temelju obavijesti Josipa Kudića iz Labina. 

U presudi stoji da se ukidaju dijelovi prema kojima potpis obveznika plaćanja mjesečne pristojbe mora biti ovjeren kod javnog bilježnika.

Osim toga ukinuta je Odluka o načinu odjave prijamnika od 24. siječnja 2012. koja glasi: ''Zahtjev za odjavu Prijamnika podnosi se isključivo na službenom obrascu HRT-a'', te dio Odluke premma kojem službena osoba HRT-a smije u bilo koje doba provoditi kontrolu posjeda prijamnika.

Poništen je i dio Odluke koji je omogućavao HRT-ovoj službenoj osobi da vas ponovo prijavi kao pretplatnika, ako mu ne dozvolite da uđe u vašu kuću ili stan provjeritikoristite li odjavljeni uređaj. Ipak to i dalje neće sprečavati HRT-ove službenike da vam napišu prijavu u slučaju da neovlašteno koristite prijemnik, ali će vjerojatno bitno otežati dokazivanje da to doista i radite.

Presudu Visokog upravnog suda objavio je tportal, a možete je pročitati ovdje.

Komentari (27)
Pogledajte sve


@Arijes-nemoj bre da se češeš sopstvenim rukama gde te svrbi. Odaješ partiju i sebe! Ajmo čitanje s razumijevanjem…

Baš mi je drago da mi se javio “komšija” koji je usput i “intelektualno superioran” (bar tako kaže). Nego komšija sa velikom pameti možeš li mi nešto pomoći ? Uvijek me zanimalo što znači to “bre”?

@Arijes-nemoj bre da se češeš sopstvenim rukama gde te svrbi. Odaješ partiju i sebe! Ajmo čitanje s razumijevanjem…



… ali šta me raspizdi to što vi polu pismeni desničari…

To polupismeni(usput ovo ti se pise zajedno.Toliko o tvojoj pismenosti) mozes govorit kravi sta te otelila,je li ti jasno. Imam vise skole nego cijeli tvoj čopor.
[/quote]
vi možete imati koliko god želite škole, ali ako nemate niti jedan dan kumrovečke, vi ste u Hrvatskoj jednostavno, oni [emo_smijesak]

Ma nemoj druze odustat sa svojih 195 i 105 kila si superioran nad mojih 175 i 76 kao recimo Mirko Filipovic nad Mannyjem Pacquaiom. Sto bi se umjesto sporta trebao bavit “sopstvenim” prezderavanjem. Uza sve moje kontuzije mozemo otic na jednostavno testiranje fizicke spreme. Prvo ti meni zapucas jedan udarac,a onda ja tebi jednu pleasku, nakon toga odemo na testiranje inteligencije,a iza toga mozemo izvadit portfelje, cashovinu, nekretnine. Eto imas priliku dokazat se na sva tri polja. Nema razloga sad šijavat kad si u sve tri discipline superioran. Jos te ja na kraju na janjetinu odvedem.

New Report

Close