Sud odbio svjedočenje Sanaderove svjedokinje svodnice

Autor: Poslovni.hr , 12. studeni 2012. u 10:41
Ivo Sanader / PXL

“Niti jednom građaninu ne sudi se za ratno profiterstvo. Ja sam jedini. U internim krugovima taj se zakon zove Lex Sanader napravljen je da bi se mene sudili”, kaže

Sudsko vijeće Ivana Turudića jednim je potezom odbilo sve dokazne prijedloge Sanaderove obrane. Smatraju da je svjedočenje Marike Tomlajnović Kiprijanovski nevažno. Odbijen je i prijedlog obrane da se izvrši uvid u švicarske računa R. Ježića, odnosno dokazni prijedlozi koji su trebali dokazati da je Ježić potrošio mito za Sanadera, odnosno da ne može vratiti pet milijuna kuna kao što je obećao sudu. Turudić je napomenuo i da je to odugovlačeći prijedlog, piše Večernji list.

Prije početka rasprave sudac Turudić kazao je kako je sud primio pisani podnesak USKOK-a u vezi svjedočenja Marike Kiprijanovski. Tužiteljica Tamara Laptoš kazala je kako je USKOK provjerio kod Županijskog suda u Zagrebu da za Vidakovićem nikad nije bila raspisana tjeralica. Sudac istrage 30. studenog donio je rješenje o provođenju istrage, a Vidaković je ispitan 24. studenog lani. “Tjeralica nikad nije bila raspisana i Marika Tomljanović nikad nije mogla sudjelovati na sastanku s Vidakovićem i Bajićem na kojem bi se dogovoralo ukidanje tjeralice”, napominje Laptoš dodajući kako u DORH-u nije bila zaposlena osoba koja se zove Vesna te nije moglo biti sastanaka u restoranu As, piše list.

Sanader je kazao da mu nije jasno takvo energično protivljenje USKOK-a ispitivanju svjedokinje kad su i sami predlagali V. Trnokop Tantu da svjedoči da su svjedoci Fazakaš i Zamalik lagali. Sudsko vijeće je odbilo  dokazne prijedloge Sanaderove obrane. Sanader je počeo s iznošenjem obrane. Prva točka optužnice je Hypo. Sanader napominje da primanje provizije, koju, tvrdi, on nije primio, nema nikakve veze s ratom niti može biti karakterizirano kao ratno profiterstvo. “Niti jednom građaninu ne sudi se zartno profiterstvo. Ja sam jedini. U internim krugovima taj se zakon zove Lex Sanader napravljen je da bi se mene sudili. To je utvrdio i moj tim, da je jedini ratni profiter bivši premijer.”, kaže Sanader.

Cijeli tekst pročitajte ovdje

Komentirajte prvi

New Report

Close