Subvencionirani krediti za studente Veleučilišta Baltazar Zaprešić

Autor: Objava za medije , 11. studeni 2014. u 12:54
Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Namjena kredita je financiranje troškova školarine, uz mogućnost uvećanja iznosa kredita za trošak financiranja stručne literature i opreme.

Veleučilište s pravom javnosti BALTAZAR Zaprešić i Zagrebačka banka d.d. sklopili su ugovor o poslovnoj suradnji kojim se polaznicima Veleučilišta odobravaju povoljniji studenski krediti za financiranje troškova školarine koje će Veleučilište dodatno subvencionirati. 

„Svakodnevno smo svjedoci velikoj brzini kojom se naše društvo razvija, a glavni ključ napretka je u obrazovanju. Znanje je moć. Veleučilište BALTAZAR Zaprešić, svjesno današnje ekonomske situacije i izazove koje budućnost donosi, odlučilo je svim svojim sadašnjim i budućim studentima maksimalno olakšati tu prepreku kroz subvencionirane kredite po mjeri studenta“, izjavio je dekan Veleučilišta prof. dr. sc. Vinko Morović.

„Jako nam je drago što imamo priliku poduprijeti na ovaj način mlade ljude u njihovom obrazovanju. Naše je usmjerenje omogućiti mladima, koji su snaga od iznimne važnosti za razvoj našeg društva i gospodarstva, što bolji start u njihov profesionalni život i nadamo se da će studenti Veleučilišta Baltazar Zaprešić na ovaj način moći studirati s jednom brigom manje“, izjavila je Daniela Roguljić Novak, članica Uprave Zagrebačke banke. 

Ovaj ugovor bit će na snazi do kraja listopada 2017. godine, a prema njegovim odredbama, Veleučilište subvencionira kamatu u korištenju i počeku korisnicima kredita u iznosu od 1% godišnje, fiksno te ukupna kamatna stopa za vrijeme korištenja i počeka iznosi 4,96%, godišnje, promjenjiva, dok je za vrijeme otplate 5,96 %, godišnje, promjenjiva. Varijabilni dio kamatne stope definira se kao šestomjesečna nacionalna referentna stopa 2 (6M NRS2) za EUR važeća na dan 20. svibnja 2014. i trenutno iznosi 2,65%, dok je fiksni dio 3,31%. Iznos kredita može biti od 200 do 20.000 eura, ovisno o iznosu školarine, a naknada za obradu kreditnog zahtjeva je 1%, najviše 400 kuna. 

Namjena kredita je financiranje troškova školarine, uz mogućnost uvećanja iznosa kredita za trošak financiranja stručne literature i opreme, a rok korištenja jednak trajanju redovnog studija korisnika odnosno preostalim godinama redovnog studija, uz dodatnu mogućnost korištenja odgode plaćanja prve rate u trajanju do 12 mjeseci. Uvjet za korištenje kredita je redovito studiranje. Na taj način otplata glavnice kredita započinje tek nakon završetka studija i eventualno iskorištene odgode početka otplate. Rok otplate kredita je do maksimalno 120 mjeseci, neovisno o roku trajanja studija. Također je moguća i prijevremena konačna otplata kredita u bilo kojem trenutku otplate kredita bez plaćanja naknade. 

Komentirajte prvi

New Report

Close