“Studentski smještaj poskupljuje, a zapravo pojeftinjuje”

Autor: Poslovni.hr , 23. svibanj 2018. u 14:50
Foto: Luka Klun / Pixsell

Dosadašnje subvencionirane cijene smještaja u starom studentskom naselju kretale su se od 360 do 375 kuna mjesečno.

Senat Sveučilišta u Rijeci na jučerašnjoj je sjednici donio odluku o podizanje cijene smještaja u Studentskom naselju »Ivan Goran Kovačić«. Studenti će ubuduće smještaj u starom studentskom naselju mjesečno plaćati 25 kuna više nego do sada, a prema pojašnjenju rektorice prof. dr. Snježane Prijić Samaržija, zapravo se ne radi o poskupljenju, već o pojeftinjenju za studente.

– Rast cijene za 25 kuna mjesečno dogovoren je sa Studentskim zborom, a radi se o tome da će od sada studenti za jedinstvenu mjesečnu cijenu imati mogućnost neograničenog pranja rublja, dok su do sada plaćali žetone s kojima su mogli rublje oprati pet puta mjesečno, a jedan žeton su plaćali 15 kuna. Na zahtjev studenata i uz suglasnost Studentskog zbora, ovim se mjesečni troškovi studenata smanjuju jer će uz povećanja od 25 kuna moći prati rublje neograničen broj puta – pojašnjava rektorica.

Dosadašnje subvencionirane cijene smještaja u starom studentskom naselju kretale su se od 360 do 375 kuna mjesečno, ovisno o tome u kojem je objektu i kakvoj sobi smješten student.

Komentirajte prvi

New Report

Close