Studentima neoporezivih 60.600 kuna

Autor: Poslovni dnevnik , 15. siječanj 2017. u 21:59
Predsjednik Studentskog zbora Petar Ramljak/ Željko Lukunić/PIXSELL

Sporne odredbe o porezu na dohodak izmijenit će se do 31. siječnja.

Neoporezivi godišnji kumulativni iznos za rad studenata i učenika iznosit će 60.600 kuna i neće se računati na mjesečnoj razini, a sporne odredbe Pravilnika o porezu na dohodak bit će izmijenjene do kraja siječnja, zaključeno je u petak na sastanku ministra financija Zdravka Marića i ministra znanosti i obrazovanja Pave Barišića, s predstavnicima Hrvatskog studentskog zbora.

Predsjednik Hrvatskog studentskog zbora Petar Ramljak kazao je nakon sastanka da su studenti zadovoljni, jer je maknut sporni mjesečni limit pa će se neoporezivi dio njihovih primanja i dalje računati na godišnjoj razini i to na iznos od 60.600 kuna. "Zadovoljni smo. Ovo je veliki korak naprijed, jer se Hrvatski studentski zbor uspio nametnuti kao važan čimbenik u rješavanju problema", rekao je Ramljak dodavši kako će Pravilnik biti izmijenjen do 31. siječnja.

Ministar Marić objasnio je kako će 60.600 kuna biti kumulativni godišnji neoporezivi iznos za rad i povremeni rad studenata i učenika. "Tu smo uzeli u obzir argumentaciju studenata s obzirom na specifičnosti rada i povremenog rada učenika i studenata, gdje ima dosta elemenata sezonalnosti", rekao je ministar Marić. S predstavnicima studenata dogovoreno je osnivanje radnog tijela na razini Vlade koje će se baviti reguliranjem rada i povremenog rada učenika i studenata. U tom bi tijelu bili predstavnici ministarstava, studentskih zbrorova, a po potrebi i poslodavaca, poručio je ministar financija Zdravko Marić. 

Komentirajte prvi

New Report

Close