Studenti uče starije o ulaganjima

Autor: Majda Žujo , 14. travanj 2013. u 21:59
Krenuli u projekt, jer žele ostati u Hrvatskoj

Umorni od negativnih stavova pokrenuli inicijativu na Facebooku i već imaju gotovo 4.000 ‘lajkera’, a sad se bacaju na regrutaciju novih članova.

Nekolicina zagrebačkih studenata odlučila je pokrenuti inicijativu "Reci DA investicijama", jer su umorni od negativnih stavova građana koji, kako kažu, sputavaju svaku investiciju ili projekt koji bi mogli otvoriti nova radna mjesta, obogatiti lokalni ili državni proračun te razviti neke grane gospodarstva.

Cilj im je okupiti mlade, stare, zaposlene, nezaposlene, ambiciozne i kreativne osobe otvorene promjenama i novim idejama te ukazati na važnost investicija. "Uopće nemamo pozitivnih inicijativa. Svi se samo žale protiv nečega, a ne nude se druga rješenja. Želimo osvijestiti ljude o potrebi investicija za gospodarski rast, jer želimo ostati živjeti i raditi u Hrvatskoj. Želimo ljudima oduzeti strah od stranih investitora te se boriti protiv dezinformacija i opće neinformiranosti o određenim investicijama", poručila je Sara Sivec, apsolventica molekularne biologije te predsjednica ove inicijative koja je startala na Facebooku gdje već ima gotovo 4.000 'lajkera'. Projekt će uskoro biti predstavljen i Erasmus studentskoj mreži gdje žele regrutirati nove članove, a inicijatorima su se obratili i neki investitori te im ponudili svoju pomoć.

"Planiramo organizirati okrugle stolove i tribine s različitim poduzetnicima koji bi ispričali svoja iskustva o uspjehu ili neuspjehu investiranja u Hrvatskoj", najavljuju inicijatori projekta. "DA, želimo privući kvalitetne i za gospodarstvo pozitivne projekte! Da, želimo krenuti naprijed i osigurati radna mjesta za sve generacije! Da, Hrvatska ima velikog potencijala za ulaganje! DA, tu smo i želimo ostati živjeti i raditi u Hrvatskoj!", njihova je parola. 

Komentirajte prvi

New Report

Close