Studenti teško pronalaze čak i praksu tako da je ovaj projekt iznimno važan

Autor: Marta Duić, Vladimir Nišević , 02. srpanj 2015. u 22:01
Projekt Iskustvo zlata vrijedi je korak ka pozitivnoj promjeni stava o osobama s invaliditetom/Fotolia

Ovaj projekt uvelike može u pomoći poslodavcima jer će se kroz njega dosta govoriti o mogućnostima zapošljavanja osoba s invaliditetom.

Pitali smo na završnom događanju i studente s invaliditetom i poslodavce kako su zadovoljni projektom te što očekuju.

Nela Bučević, direktorica odjela ljudskih resursa, Metro
Mi smo dio ovog projekta već od prošle godine i ono sve što smo naučili kao kompanija kroz projekt nam je dalo jednu dodatnu dozu hrabrosti da se i ove godine uključimo u projekt i da se uključujemo još aktivnije. Prvenstveni razlog zbog kojeg smo se uključili jest zato što smatramo da možemo jako puno naučiti od osoba s invaliditetom, a sve to će nam pomoći da naučimo cijeniti različitosti i da mi kao poslodavci dobijemo nove poglede na život, a zbog toga smo i svi mi u radnom kolektivu postali daleko hrabriji. Za sada nemamo neki specijalan plan za studenta koji dolazi, prvo ga želimo upoznati i vidjeti koji su njegovi interesi i onda ćemo se mi prilagoditi njegovim preferencijama.

Stjepan Laća, korporativne komunikacije, AD Plastik
Prošle godine smo se uključili u projekt s višim ciljem i sa sviješću da je zapošljavanje osoba s invaliditetom velik  problem u našem društvu i na našem tržištu rada. Projekti poput ovog su izrazito korisni za poslovnu zajednicu, za osobe s invaliditetom, a dodatan plus je što se javnost osvješćuje o tom važnom segmentu poslovanja. AD Plastik već dulji niz godina zapošljava osobe s invaliditetom. Prošle godine je studentica koja je radila kod nas na praksi, Jelena Lovrić ispunila sva naša i svoja očekivanja te se nadamo da će i ovaj novi student iskazati kao i ona. Već smo vidjeli pomake za koje je projekt Iskustvo zlata vrijedi zaslužan te znamo da su se neki od tih studenata prošle godine uspješno i zaposlili tako da mogu samo reći da je riječ o hvalevrijednom projektu.

Danijel Ferić, predsjednik uprave, Hrvatska Lutrija
Hrvatska Lutrija kroz 40 godina poslovanja osim igre i zabave nastoji promovirati i društveno odgovorno poslovanje i rado smo i ovu, već drugu godinu zaredom sudjeluje u ovom hvalevrijednom projektu. Hrvatska Lutrija s današnjim danom ima 60 radnika koji imaju određen stupanj invaliditeta,  što je oko 4,5 posto od ukupnog broja radnika, a to je znatno više nego propisuje zakon u tom smislu. Naša iskustva s radnicima s invaliditetom su izuzetno pozitivna i ti radnici su se pokazali kao vrlo vrijedni te marljivi zaposlenici stoga ćemo i nadalje podržavati ovu i sve njoj slične akcije.  Studenti koji su prošle godine bili kod nas su ispunili sva očekivanja, a studentica koja ove godine dolazi će raditi u sektoru Marketinga. Mi s obzirom na djelatnost, imamo izuzetno razvijen marketing i nadamo se da će baš u tom sektoru steći bogato iskustvo koje će joj koristiti u budućnosti.

Iva Kostelac Slijepčević, direktorica ljudskih potencijala, Dukat
S obzirom na ovaj novi zakon o kvotnom zapošljavanju osoba s invaliditetom već smo se s time upoznali i kao tvrtka smo svjesni kako je to velik problem na tržištu rada stoga smo se odlučili i ove godine sudjelovati u ovoj inicijativi. Prve godine je studentica pokazala jako dobar interes i ponašanje na poslu, bila je vrlo vrijedna, revna i sve zadatke koje smo joj dali je ispunjavala odlično te se cijelo to iskustvo pokazalo kao jako pozitivno za obje strane. Studentica koja nam ove godine dolazi će se baviti adminstrativnim poslovima jer ima ograničenja nošenja većih tereta tako da se ne smije izlagati većim fizičkim naporima. Očekuje je odjel ljudskih potencijala, pravni poslovi, natječaji  još mnogo zanimljivosti unutar naše tvrtke. Zahvaljujući dobroj komunikaciji poslodavaca i studenata mislim da će za ovaj projekt kao i do sada moći čuti na svakom koraku.

Renata Kašnjar Putar, članica uprave PBZ Croatia osiguranje
Vrlo je važno da je ovaj projekt ispunio očekivanja studenata, a uz to ispunio je i očekivanja nas kao poslodavaca. Prošla godina je bila izvrsna, studentica se sjajno uklopila u našu radnu sredinu i okolinu čak je napravila i rad za svoj studij na temu toga čime se mi bavimo tako da mislim da joj je čitavo to iskustvo bilo i više nego korisno. Mi možda nismo baš djelatnost koja je vezana za studij studentice koja nam ove godine dolazi na praksu, ali sigurno ćemo naći nešto u čemu će se uklopiti. Budući da nije iz Zagreba, njena praksa počinje u rujnu i vjerujem da će se kod nas zadržati dovoljno dugo da nauči sve što može od nas kao što je to bio slučaj prošle godine.

Radovan Jakopec, direktor službe za upravljanje rizicima i poslovnu podršku, Croatia zdravstveno osiguranje 
Mi smo tvrtka koja je još u prošloj godini prepoznala značaj ovog projekta.  Student koji je prošle godine bio kod nas na praksi bio je jako zadovoljan, a moram priznati da smo i mi bili i više nego zadovoljni s njim. Naša želja je da studentima s invaliditetom pružimo mogućnost da nauče što je više moguće i vide kako to izgleda u praksi. Studentica koja nam dolazi ove godine bavi se grafički  dizajnom i ima želju početi čim prije tako da se nadamo se da ćemo joj pružiti sve što joj je potrebno na praksi. Iako mi nismo djelatnost za grafičare kao što su neki drugi radni kolektivi, bitno je da napravi prve poslovne korake, a mi ćemo joj to omogućiti. Croatia zdravstveno osiguranje ima svoje  časopise tako da će tu biti za nju posla.

Nikolina Jamić Mihaljević, voditeljica odjela ljudskih potencijala, Bauerfeind
Uvodna riječ u današnjem otvaranju je bila o uspješnosti projekta u i upravo zato mi i jesmo dio njega već drugu godinu. Dio smo projekta i zato što i sami zapošljavamo osobe s invaliditetom i u našem radnom timu imamo osobe s invaliditetom, a kako smo ortopedska kuća tako da je nama to pod normalno i uobičajeni dio poslovanja naše tvrtke. Student koji dolazi k nama na praksu proći će sve odjele unutar naše kompanije da vidi  kako jedna velika tvrtka poput naše doista funkcionira u praksi. Budući da student dolazi sa zdravstvenog veleučilišta tu smo i mi i on kao doma, tako da smo sigurni da će suradnja biti vrlo zanimljiva i na naše obostrano zadovoljstvo.

Danijela Govorčinović Šimunović, voditeljica edukacije i razvoja zaposlenika, Styria
Mi smo se već drugu godinu uključili u ovaj projekt prvenstveno zato što smo imali vrlo pozitivno iskustvo i prve godine sa studenticom koja je  prošla kroz različite procese u odjelu ljudskih potencijala. Bila je  vrlo zadovoljna, naučila je puno te smo i dalje smo s njom u kontaktu i stojimo joj na raspolaganju. Nakon tog pozitivnog iskustva, svakako smo željeli i ove godine pružiti priliku da još jedna osoba prođe kroz slično iskustvo. Ove godine nam dolazi Domagoj Tucaković koji ima želju upoznati cijelu Styriju i ima velike ambicije tako da ćemo mu omogućiti da prolazi kroz različite odjele te da vidi kako se radi i da stekne dojam kako sve to stvarno funkcionira u praksi.

Vinka Petković, voditeljica HR operativnih procesa, Atlantic grupa 
S obzirom da je prošla godina bila izuzetno uspješna za obje strane i mnogo nas je to naučilo i bilo je korisno iskustvo za nas, odlučili smo da i ova godina bude naša prilika da se nastavi ta dobra i pozitivna tradicija. Upoznali smo našu studenticu, razmijenili iskustvo, saznali koji su njeni interesi i krajem srpnja počinjemo našu zajedničku poslovnu suradnju. Ona je iskazala velik interes za tu vrstu poslova, ima velike mogućnosti i apsolutno se može uklopiti te možemo međusobno izmjenjivati iskustva i njoj pokazati kako znanje koje je stekla na fakultetu može kod nas u praksi primijeniti. Dogovorili smo se točno što i kako njoj odgovara i vjerujem da nas čeka izuzetno dobra suradnja i ove godine. Bilo bi korisno da se cijela ova pozitiva priča proširi i da se pridruži još više partnera projekta i prijavljenih studenata jer ih time direktno uključujemo u redovan rad i dobivaju svoju šansu za stalno zaposlenje. Stvarno je sjajna stvar da se od prošle godine već vidi napredak i čvrsto držim fige da iduća godina bude još bolja.

Boška Trbojević, direktorica Odjela za komunikacije i odnose s javnošću, Coca-Cole 
Coca-Cola HBC Hrvatska predana je tomu da svojim djelovanjem i primjerom pridonosi poboljšanju kvalitete života članova zajednice u kojoj posluje. Predvodnik smo prakse društveno odgovornoga poslovanja na ovim prostorima te neprekidno podupiremo vrijedne projekte i programe svjedočeći tako o svojoj misiji dobroga građanina stoga smo s veseljem podržali i odlučili sudjelovati u projektu Iskustvo zlata vrijedi. Za mlade osobe s invaliditetom zapošljavanje je dodatno otežano time što je njihovo sudjelovanje na tržištu rada popraćeno nizom predrasuda, negativnih stereotipa i prepreka, što im otežava pronalaženje posla, ali i početno stjecanje prakse koje bi im moglo pomoći pri zapošljavanju.  Projekt je aktivno je usmjeren na rješavanje konkretnoga problema u zajednici, prepoznaje prepreke s kojima se susreću mladi s invalidnošću, u prvome redu nemogućnost obavljanja stručne prakse, koja pomaže pri zapošljavanju jer poslodavci u pravilu radije zapošljavaju osobe koje imaju određeno iskustvo i upoznate su s praktičnim radom. U Coca-Coli HBC Hrvatska vjerujemo da osobe s invalidnošću trebaju biti punopravni članovi našega društva, a pritom je osobito važna mogućnost njihova zapošljavanja. Na tomu trebaju zajedno raditi i država, i udruge civilnoga društva, a i gospodarstvo. Studentici koja će k nama doći odraditi praktičnu nastavu prije svega želimo toplu dobrodošlicu. Od nje, kao i od svih ostalih naših studenata, očekujemo da pokaže volju za učenjem i stjecanjem novih znanja, a mi ćemo se potruditi pružiti joj priliku da nam svoja znanja i vještine pokaže na konkretnim i praktičnim zadacima i aktivnostima. Naša je radna sredina iznimno otvorena i srdačna prema mladim ljudima koji kod nas obavljaju praktičnu nastavu te su kolege u svim odjelima u svakome trenutku spremne pomoći, odgovoriti na svako pitanje i dati sve potrebne informacije.

Davor Belamarić, direktor, Rail Cargo 
U trenutnoj situaciji kakva vlada na tržištu rada položaj osoba s invaliditetom zasigurno nije baš najbolji, a poslodavci vrlo rijetko uzimaju u obzir njihove komparativne prednosti kao što su lojalnost, predanost radu i posebne vještine koje su stekli upravo zbog svog invaliditeta. Pozitivna iskustva, priče uspješnih pojedinaca, projekti koji pomažu i slične akcije sigurno bi bili od velike pomoći kod razbijanja predrasuda u našem društvu koje su nažalost i dalje prisutne. Rail Cargo je tvrtka koja koja njeguje društveno odgovorno poslovanje i postulati društveno odgovornog poslovanja su vrlo bitan segment našeg poslovanja i držimo do njih. Također, kao tvrtka vjerujemo da svatko zaslužuje priliku i kako invaliditet ne bi smio biti prepreka i nije prepreka. U našem radnom kolektivu imamo i jednog zaposlenog kolegu sa invaliditetom i moram reći da smo ponosni  na to. Prošle godine smo također podržali projekt Iskustvo zlata vrijedi, a budući da je u skladu s vrijednostima koje svaka tvrtka treba njegovati u svom poslovanju odlučili smo ga podržati i ove godine, a sjajno je i što je postigao cilj, a to je da se problematizira tema zapošljavanja osoba sa invaliditetom u javnosti.  Sve osobe s invaliditetom s kojima sam znao doći u kontakt, iznenadile su me upornošću i jednostavnošću. Ne mogu pokazati ništa drugo nego divljenje načinom na koji prihvaćaju svoja ograničenja ali i daju maksimum od sebe. Zapošljavanjem osoba s invaliditetom ne pomažemo samo njihovom ulasku u društvo ravnopravnih, nego i omogućavamo ostalim kolegama da iz njihovog primjera uče i veseli nas što će studentica koja dolazi imati priliku učiti od nas, a i mi od nje.

Dubravka Drk Mravlinčić, direktorica marketinga, Vindija
Kao društveno odgovornoj tvrtki, jedna od temeljnih misija Vindije je podupirati razvoj zajednice u kojoj djeluje. Upravo iz tog razloga želimo ukazati na poteškoće i prilike s kojima se suočavaju mlade osobe s invaliditetom te vlastitim primjerom utjecati na smanjenje diskriminacije prilikom zapošljavanja. Naš prvi student je Mario Leskovar s varaždinskog Fakulteta organizacije i informatike, a program koji mu pripremamo u praksu provodi teoriju s njegovog dosadašnjeg studija, čime mu želimo omogućiti da stečene vještine iskuša u realnom poslovnom okruženju i tako poveća svoju konkurentnost na tržištu rada. Svi se veoma veselimo našem novom praktikantu, čije dosadašnje iskustvo pokazuje da je riječ o pametnom i marljivom mladom čovjeku s velikim potencijalom. Ovo nam je prva godina sudjelovanja u projektu Iskustvo zlata vrijedi, no već i na samom početku uočavamo kako je riječ o dobro organiziranoj inicijativi koja sudionike smišljeno i profesionalno vodi kroz projekt. Vidimo veliki potencijal da se inicijativa s vremenom proširi i šire u Hrvatskoj te da se u nju uključi još veći broj poslodavaca. Nastojat ćemo i sami pomoći u širenju dobrog glasa o ovom hvale vrijednom projektu, pa planiramo prema svojoj lokalnoj zajednici i poslovnim partnerima komunicirati aktivnosti koje provodimo sa studentom u nadi da će naše iskustvo inspirirati i druge poslodavce da pruže priliku mladim osobama s invaliditetom.

Vladimira Senčar Perkov, direktorica Sektora upravljanja ljudskim resursima, INA
INA se u projekt "Iskustvo zlata vrijedi" uključila vođena uvjerenjem kako je angažman poslovne zajednice izuzetno bitan kada se radi o zapošljavanju i pružanju radnog iskustva osobama s invaliditetom u Hrvatskoj. U tom smislu, poseban je fokus potrebno staviti na uključivanje osoba sa invaliditetom u radnu zajednicu iz koje su često isključene zbog nedostatka radnog iskustva. Kao kompanija koja je predana društveno odgovornom poslovanju, INA uvijek spremno podržava projekte namijenjene pomoći osjetljivim skupinama, posebice kada je u pitanju poštivanje različitosti i socijalno uključivanje osoba sa invaliditetom. Projekt je jedinstven na području Hrvatske te nam je bila čast sudjelovati u njemu i zajedno sa Poslovnim dnevnikom senzibilizirati poslovnu zajednicu i javnost o teškoćama zapošljavanja osoba s invaliditetom u Hrvatskoj. U našem radnom kolektivu studenticu svakako za početak očekuje atmosfera dobrodošlice. Biti će joj dodijeljen mentor koji će ju uvesti u radne zadatke te prenijeti što više svojeg radnog iskustva i znanja. S druge strane, od studentice se očekuje motivacija, radoznalost i entuzijazam za radne zadatke koji će joj biti dodijeljeni tijekom jednomjesečne prakse. Vjerujemo kako će joj iskustvo prakse u Ini doista vrijediti zlata. 

Sven Muller, direktor FZOEU

Fond se s velikim zanimanjem uključio u projekt Iskustvo zlata vrijedi, jer je važan za poslovnu i širu zajednicu upravo zbog mogućnosti zajedničkog doprinosa u rješavanju problematike zapošljavanja osoba s invaliditetom. U Fondu je zaposleno nekoliko osoba s invaliditetom tako da je podrška projektu za nas sasvim logična. Projekt je od velikog značaja upravo zbog poticanja poslovne zajednice na veću uključenost u davanju prilike, osiguravanju mogućnosti zapošljavanja osoba s invaliditetom, ali i da se sama poslovna zajednica bolje upozna s mogućnostima i kvalitetama tih ljudi koji su zbog svog invaliditeta često zanemarivani. Takve osobe teže dolaze do posla na hrvatskom tržištu rada stoga im je radna praksa, socijalizacija i mogućnost uključivanja u radnu sredinu od izuzetne važnosti. Fond kao  partner projekta izražava svaku podršku i zadovoljstvo ovakvim aktivnostima. Očekujemo kao i do sada novu kvalitetnu djelatnicu kojoj je iznimno stalo da što više toga nauči i upozna se s radom jedne institucije koja se sastoji od brojnih odjela i područja djelovanja. Vjerujemo da će studentica dosta naučiti u Fondu te da će joj stečeno iskustvo biti od koristi u budućem životu. Našu studenticu očekuje ugodno radno okruženje, a djelatnici Fonda će joj biti na raspolaganju za sva pitanja i pomoć kao što su bili i prošlogodišnjim studentima. Sigurni smo da će kod nas biti zadovoljna.

Lana Posarić, studentica Grafičkog fakulteta 
Očekujem da ću nakon sudjelovanja u ovom projektu imati već neku stečenu praksu  i da će mi to omogućiti kvalitetniji i širi životopis. Budući da studiram grafički dizajn, ovakvo iskustvo će biti ključno za mene. Raditi ću na časopisima i katalozima u odjelu marketinga što me jako veseli. Stanje u Hrvatskoj je jako teško kada se gleda na tržište rada tako da će mi ova praksa sigurno pomoći u budućnosti.

Martina Litanj, studenica Edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta
Zamisli mi aje preporučio ovaj projekt, a budući da sam i prije tražila način da radim preko studentskog servisa ovaj projekt mi je bio izvanredna prilika. Mislim da će mi ovo iskustvo pomoći, to mi je naravno prvo radno iskustvo i prvi posao te jedva čekam start. Vidjeti ću kako je to biti dio jednog velikog kolektiva i naći ću način da naučim što više mogu u tom periodu.

Ana Bulut, studenica Edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta 
Prijavila sam se na projekt nakon što su me u udruzi Zamisli informirali o njemu i ispričali mi sve detalje o prošlogodišnjoj akciji i sretna sam što me očekuje me praksa u Ini. Nakon što sam se upoznala s poslodavcima sigurna sam da će ovo za mene biti jedno novo i dobro iskustvo i jedva čekam da sve započne.

Antonija Dokupil, studentica Ekonomskog fakulteta 
Nakon i više nego uspješne prakse prošle godine, odlučila sam se  ponovno prijaviti. Nakon iskustva u Styria koje sam stekla, ove godine idem u Rail Cargo. Očekujem još jedno novo iskustvo, nova poznanstva i nova znanja. Ovakve radne prakse sigurno će mi pomoći i u budućnosti kod zapošljavanja i upotpuniti će moj životopis.

Željka Kruljac, studentica Filozofskog fakulteta
Očekujem da ću ovime steći dobre temelje za zaposlenje u budućnosti. Do sada nisam imala priliku steći iskustvo u radu s ljudima i htjela bih vidjeti kako je to biti u nekom radom odnosu i kolektivu, a ovo će biti sjajna prilika za to. Moja prijateljica je bila dio projekta prošle godine i ispričala mi je sve o tom tako da sam se odlučila prijaviti na njen poticaj i očekujem iskustvo koje će mi olakšati ulazak na tržište rada nakon fakulteta.

Barbara Brečević, studentica Filozofskog fakulteta
Na projekt Iskustvo zlata vrijedi sam se odlučila prijaviti radi stjecanja novih znanja kao i prakse koju i ovako trebam odraditi. Praksu ću obavljati u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost gdje očekujem da ću steći nove vještine i znanja koja će mi koristiti u budućnosti te da ću ih moći povezati sa znanjem naučenim na fakultetu i strukom kojom se planiram baviti u budućnosti i u kojoj ću se jednog dana, nadam se i zaposliti. Za sada su sva moja očekivanja i više nego ispunjena i nadam se da će tako i ostati.

Mario Leskovar, Fakultet organizacije i informatike
Na projekt sam se odlučio prijaviti nakon prezentacije projekta na fakultetu gdje sam uvidio dobru priliku za rješenje prakse koju moram odraditi u sklopu treće godine fakulteta. Kada mi je rečeno da postoji mogućnost obavljanja prakse u Vindiji koja mi je od studentskog doma udaljena 200 metara nisam nimalo dvojio dali ću se prijaviti, jer zbog blizine bi mi ta tvrtka najviše odgovarala jer se krećem pomoću invalidskih kolica. Dodatni plus pri odluci bio je to što ako na praksi u potpunosti pokažem svoja znanja i vještine možda postoji mogućnost i daljnjeg ostanka na radnom mjestu, što bi mi bilo idealno s obzirom da osobe suočene sa problemima poput mojih jako teško dobivaju prilike da se radno iskažu na nekom radnom mjestu. Očekujem da ću imati priliku u potpunosti prikazati svoja znanja i vještine, te da ću steći željeno radno iskustvo i znanje u pravim poslovnom prilikama i problemima.

Domagoj Tucaković, student Ekonomskog fakulteta
Prijavio sam se na projekt jer  sam još prošle godine kada sam sudjelovao shvatio da je to idealna prilika za širenje horizonata i iskustva. Nakon prezentacije projekta na Ekonomskom fakultetu saznao sam da se mogu prijaviti opet i bez dvojenja sam to učinio. Očekujem nova iskustva jer Styria ima mnogo novina tako da ću dosta toga vidjeti i upoznati, otkriti nove meni nepoznat stvari i upoznati nove ljude.

Zrinka Filipić, studentica Visoke škole međunarodnih odnosa i diplomacije 
Odlučila sam se prijaviti za projekt Iskustvo zlata vrijedi 2015. kako bi isprobala svoje mogućnosti na stvarnom tržištu rada i ako je moguće primijenila do sada stečena znanja. Nama, osobama s poteškoćama, puno je teže naći priliku za praksu ili posao. Često se radi o predrasudama poslodavaca koji ne omogućavaju pristup radu ili o arhitektonskim barijerama koje onemogućavaju pristup ili kretanje na radnom mjestu. Zato cijenim sve poslodavce koji su se prijavili za sudjelovanje u ovom projektu i omogućili nama studentima susret sa stvarnim poslovima. Hvala i Poslovnom dnevniku koji je sve to organizirao i međusobno nas spojio i upoznao.Predstavnice poslodavca su senzibilizirane za osobe s invaliditetom, korektne i simpatične. Jedva čekam dolazak svog prvog radnog dana, upoznavanje s djelatnicima tvrtke i različitim poslovnim situacijama. Zanima me da li mogu i kako znanje stečeno na Visokoj školi međunarodnih poslova i diplomacije Dag Hammarsköld primijeniti u Atlantic grupi.

Martin Vlahek, student Zdravstvenog veleučilišta
Na ovaj projekt prijavio sam se putem udruge Zamisli, a radi stjecanja iskustva na tržištu rada, jer kao što svi već jako dobro znamo je to da se osobe sa invaliditetom ne dobivaju baš takvu priliku, a time i lakše šanse za zaposlenje. Od projekta očekujem da nas uvede u tržište rada, te da nam pokaže stvarno stanje i funkcioniranje na tržištu rada i jedva čekam početak prakse.

Glorija Lukina, studentica Ekonomskog fakulteta 
Do prijave na projekt došlo je tako što me naša koordinatorice za studente sa invaliditetom Gordana Kordić pozvala na sastanak na Ekonomskom fakultetu pod nazivom Iskustvo zlata vrijedi. Odluka da bi se prijavila na taj projekt nije bila teška. Oduvijek sam željela steći radnog iskustva, a ovo je najlakši način da steknem radno znanje i iskustvo.  Zanimalo me je koja pozicija unutar nekog radnog okruženja mi najbolje odgovara tako da za u buduće znam kojim smjerom ići.  Sami radni proces mi je nepoznanica buduće mi je ovo prvi susret sa radnim okruženjem u nekoj tvrtki i od prakse očekujem uvid u proces rada u velikom proizvodnom Dukata i susret i komunikaciju sa ljudima koji su tamo zaposleni. Također želim i ispitati svoje radne mogućnosti.

Mate Tadić, student Ekonomskog fakulteta
Prijavio sam se na ovaj projekt jer sam svjestan koliko je praksa važa segment za buduća zaposlenja. Očekujem da ću naučiti nove vještine i znanja te da će mi to olakšati pronalazak stalnog zaposlenja nakon završetka projekta, ali za sada je još rano govoriti o tome.

Komentirajte prvi

New Report

Close