Studenti se opet natječu u pisanju poslovnih planova

Autor: HUP , 19. prosinac 2012. u 22:00
Uspješnost projekta potvrđuje i sve veći broj sudionika i natjecatelja svake godine

Kraj natjecanja bit će u travnju 2013. godine kada će stručni suci donijeti odluku o pobjednicima natjecanja.

Jedna od najistaknutijih studentskih udruga, eSTUDENT, svake godine organizira čitav niz projekata, uključujući Business Plan Contest (u daljnjem tekstu BPC). Riječ je o studentskom natjecanju u pisanju poslovnih planova koje će se ove godine održati osmi put zaredom. Budući da je to jedino natjecanje ovoga tipa u Hrvatskoj održava se pod pokroviteljstvom Ive Josipovića, predsjednika Republike Hrvatske.

Poticaj
BPC nastoji potaknuti mlade na poduzetničko razmišljanje te ulazak u poduzetničke vode. Pruža im mogućnost da svoju poslovnu ideju, uz pomoć stručnih predavača i radionica, pretoče u poslovni plan. BPC ih nakon toga dovodi u kontakt s brojnim investitorima i poslovnim partnerima kako bi se poslovni plan mogao realizirati, a njihov posao iz snova postao stvarnost. Bitno je napomenuti kako je od ove godine osigurano i mjesto u Zagrebačkom inkubatoru poduzetništva gdje studenti razvijaju svoju ideju i planiraju pokretanje poduzeća. Uspješnost ovog projekta potvrđuje i sve veći broj sudionika i natjecatelja iz godine u godinu. Priključuju se studenti sa sve više fakulteta iz sve više gradova. Natjecanje je edukativnog karaktera i cilj mu je pružiti kreativnim i perspektivnim studentima znanje potrebno da pokrenu vlastiti posao i ostvare napisane poslovne planove. Osim novčane nagrade, BPC studentima nudi nova iskustva i korisna saznanja koja će im pomoći u daljnjem profesionalnom razvoju. Prvenstveno treba istaknuti vještinu poduzetničkog razmišljanja, timski rad, poticanje kreativnosti, stvaranje mreže kontakata te implementaciju teoretskog znanja u praksi. Da je BPC zbilja velika odskočna daska za studente sa sjajnim idejama potvrđuje tvrtka Entrio, bivši pobjednik BPC-a, u koju je uloženo čak 200.000 kuna, a poduzeće uspješno posluje i danas.

Predavanja i radionice
Potaknut velikim uspjehom BPC-a, ove godine tim se odlučio prihvatiti izazov i natjecanje podići na višu razinu. Stoga je 28. 11. 2012. u hotelu Antunović održan radni sastanak odnosno steering committee na koji su se odazvali brojni poduzetnici, investitori te profesori. Na sastanku je osmišljen koncept natjecanja za 2013. godinu. Sudionici su bili Petar Šimić (eAlumni, Primacošped), Hrvoje Prpić (Crane, HGSpot), Mihovil Barančić (Crane, Zip), Goran Dautović (Lucrum ulaganja), Dijana Trošelj (Hamag invest), Krešimir Delač (Simulus grupa), Siniša Slijepčević (profesor na PMF-u, GTC Hrvatska), Ana Marušić (Atlantic grupa), Ivo Lukač (Cisex), Kristina Gaća (Hrvatski izvoznici), Anny Brusić (HUP), Petar Lovrić (HUP, Ekus) te predsjednik udruge eSTUDENT Luka Vida i voditeljice BPC projekta Ivana Vučemil i Ida Vukšić.Projekt će započeti u siječnju 2013. godine, nakon čega će uslijediti proces prijava i otvaranje projekta. U tijeku natjecanja održat će se brojna predavanja i radionice. Natjecanje je otvoreno za sve studente iz Republike Hrvatske. Svršetak natjecanja bit će u travnju 2013. godine kada će suci, stručnjaci iz različitih područja, donijeti odluku o pobjednicima natjecanja. Pobjednici će kući ponijeti novčane i brojne druge nagrade. BPC je izvanredna prilika koja studentima daje priliku da pokažu svoju inovativnost i kreativnost, stoga je ne treba propustiti.

Komentirajte prvi

New Report

Close