Student građevine kupio propali hotel u Zadru za 11,5 milijuna kuna, a uz njega dobio i bespravnog stanara

Autor: Poslovni.hr , 12. rujan 2018. u 10:27
Foto: Dino Stanin / Pixsell

Ukupna investicija u kupnju i obnovu hotela kreće između 35 i 40 milijuna kuna.

"Hostel 4 You" iz Zadra novi je vlasnik Hotela Iž. Na javnom natječaju održanom u utorak ujutro u prostorijama Ministarstva državne imovine u Zagrebu najbolju ponudu za taj bivši samački hotel na Voštarnici koji nije radio od rata kada su u njemu boravile izbjeglice dala je tvrtka u vlasništvu mladog Anthonyja Ninčevića (22), inače studenta Građevinskog fakulteta u Zagrebu. Kako piše Zadarski.hr, bivši hotel površine 4,4 tisuće kvadratnih metara prodavao se po početnoj cijeni od 6,8 milijuna kuna, a Ninčević je ponudio nešto manje od 11,5 milijuna što je bila najbolja ponuda. Anthony Ninčević je sin poznatog zadarskog građevinskog poduzetnika Mladena Ninčevića i prije tri godine na Višnjiku je otvorio "Hostel 4 You".

– Hotel Iž će ostati hotel, ali će biti uređen i opremeljen u kategoriji tri plus ili četiri zvjezdice. Unutar postojećih gabarita prilagodit ćemo prostor za smještajne jedinice i druge sadržaje. Sada hotel ima 97 samostalnih soba, dva apartmana i šest soba za osoblje. Koliko će nakon preuređenja soba biti još uvijek neznamo, to će odrediti poslovna studija, ali mi smo spremni odmah krenuti u obnovu. Želimo hotel obnoviti i staviti na tržište do iduće turističke sezone – kazao nam je Anthony Ninčević dodajući kako se ukupna investicija u kupnju i obnovu Hotela Iž kreće između 35 i 40 milijuna kuna.

Država je hotel na javnom natječaju prodala zajedno sa specifičnim opterećenjem, jedinim preostalim stanarom Radomirom Ukalovićem i njegovom obitelji, protiv kojeg je država pokrenula sudski spor zbog iseljenja prije sedam godina. Sudac Općinskog suda u Zadru Marko Baraka prošle je godine donio prvostupanjsku presudu u korist bespravnog stanara Ukalovića koja je ocijenjena kao presedan u hrvatskom pravosuđu. Naime, sudac Baraka je stao na stranu Ukalovića pod obrazloženjem da je njegovo pravo na dom jače od prava vlasništva.

Komentari (1)
Pogledajte sve

“da je njegovo pravo na dom jače od prava vlasništva”

Zanimljivo, moj dom, moje vlasništvo, i uleti papak, useli se, i ima pravo stanovati jer “da je njegovo pravo na dom jače od prava vlasništva”. A da uselimo svi kod suca ?

New Report

Close