Strukovnim školama 400 tisuća kuna za turističke projekte i inicijative

Autor: Poslovni.hr/Hina , 31. siječanj 2015. u 12:04
Ministar turizma Darko Lorencin (Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL)

Cilj je programa, kako napominju, poboljšanja kvalitete ugostiteljsko-turističkih kadrova i općenito srednjeg strukovnog obrazovanja u turističkom sektoru.

 Ministarstvo turizma objavilo je javni poziv namijenjen srednjim strukovnim školama za promociju, jačanje kompetencija i podizanje kvalitete ljudskih potencijala, a školama će ukupno 400 tisuća kuna bespovratnog novca biti dostupno za niz projekata, priopćeno je u petak iz Ministarstva.

Cilj je programa, kako napominju, poboljšanja kvalitete ugostiteljsko-turističkih kadrova i općenito srednjeg strukovnog obrazovanja u turističkom sektoru.

Ukupno 400 tisuća kuna iz programa bit će dostupno za širok spektar projekata, od stvaranja turističkih proizvoda, promocije i uvođenja IT komunikacijskih tehnologija do razvijanja regionalnih obrazovnih centara i suradnje s međunarodnim centrima izvrsnosti.

Bespovratne financijske potpore tako će se primjerice dodjeljivati za razvoj novih turističkih proizvoda (nautički, zdravstveni, kulturni, poslovni, golf, cikloturizam, ruralni i planinski, eno i gastro, omladinski, socijalni i dr.) koji će doprinijeti jačanju konkurentnosti destinacije u kojoj se škola nalazi, za projekte jačanja konkurentnosti ljudskih potencijala kroz razvijanje regionalnih srednjoškolskih centara obrazovanja, trening centara, povezivanje s međunarodnim obrazovnim centrima izvrsnosti i dr.

Javni poziv je otvoren do 2. ožujka, a projekte mogu prijaviti srednje strukovne i umjetničke škole čiji su osnivači grad Zagreb, županija ili Republika Hrvatska, a svaka škola koji se kandidira prijavljuje tim u kojem su jedan voditelj projekta (profesor/mentor) i najmanje pet članova, odnosno učenika.

Iznos zatraženih sredstava može biti najviše 15 tisuća kuna, ukoliko se prijavljuje jedna škola, odnosno 25 tisuća kuna ako je riječ o dva ili više prijavitelja (partnera).

Prioritet za dodjelu bespovratnih sredstava, kako ističu iz Ministarstva, imat će, uz ostalo, projekti koji uključuju suradnju s institucijama i ostalim dionicima iz javnog, privatnog i civilnog sektora, zatim projekti koji su usklađeni s 11 tematskih ciljeva za korištenje EU fondova u financijskoj perspektivi 2014.-2020. te oni koji se prijavljuju kroz partnerstvo.

Ministarstvo turizma je kroz program promocija zanimanja sveukupno izdvojilo 1,98 milijuna kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close