Struka će raspravljati o izazovima energetske politike

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 22. studeni 2015. u 21:59
Goran Granić/ Marko Lukunic/PIXSELL

Forum HED-a 27. studenoga.

U Zagrebu će se 27. studenog održati 24. forum Hrvatskog energetskog društva "Dan energije u Hrvatskoj" posvećen izazovima energetskih politika i zahtjevima radikalnog smanjenja štetnih emisija CO2. Manifestacija nosi podnaslov Energetska politika EU-a nakon 21. konferencije stranaka Okvirne konferencije UN-a o klimatskim promjenama i okuplja domaće i međunarodne stručnjake relevantne za propitkivanje energetskih politika.

Održavanja Foruma poklapa se s konvencijom o klimatskim promjenama u Parizu i to ne bez razloga, jer HED izražava zabrinutost oko mogućnosti realizacije obvezujućih klimatskih politika bez većeg utjecaja na gospodarstvo. Brojne prezentacije i izlaganja bavit će se klimatskim politikama u uvjetima otvorenog tržišta, izazovima politike EU na ovom području, sigurnošću, profitabilnošću postavljenih zahtjeva itd.  

Goran Granić, ravnatelj energetskog instituta Hrvoje Požar kaže da je Forum posvećen kreiranju energetske politike u uvjetima ograničenja koja proizlaze iz politike očuvanja klime. "Bavimo se problemima energetske budućnosti. Sadašnje bih prilike opisao kao vrijeme iščekivanja u kreiranju nove implementacijske politike koja bi objedinila klimatsku i energetsku politiku, s više tržišta i manje administracije", zaključuje.  

Program foruma možete pregledati/preuzeti ovdje

Komentirajte prvi

New Report

Close