Stranke SDP, IDS i HSU: slučaj Čačić neće utjecati na budućnost koalicije

Autor: Poslovni.hr/Hina , 16. siječanj 2014. u 09:18
Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Potpredsjednik IDS-a i jedini kandidat za predsjednika te stranke na idućem izbornom Saboru te pulski gradonačelnik Boris Miletić izjavio je kako ova stranka nije nikada do sada komentirala unutarstranačke odluke.

U strankama vladajuće koalicije – SDP-u, IDS-u i HSU, nisu željeli komentirati odluku Predsjedništva HNS-a o isključenju Radimira Čačića, no svi drže da ta odluka neće utjecati na budućnost koalicije.

Glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan na upit Hine da se očituje o jednoglasnoj odluci Predsjedništva HNS-a o isključenju iz stranke bivšega predsjednika Radimira Čačića, rekao je da se neće očitovati o tome, ali da ta odluka nema nikakvog utjecaja na vladajuću koaliciju.

Ni vodstvo IDS-a nije htjelo večeras komentirati tu odluku i također smatraju da se ta odluka neće odraziti na budućnost vladajuće koalicije.

Potpredsjednik IDS-a i jedini kandidat za predsjednika te stranke na idućem izbornom Saboru te pulski gradonačelnik Boris Miletić izjavio je kako ova stranka nije nikada do sada komentirala unutarstranačke odluke, pa neće ni sada. "Svaka stranka ima svoja tijela koja autonomno donose odluke, a mi te odluke poštujemo," kazao je Miletić za Hinu.

Na upit može li se ova odluka odraziti i na budućnost to jest na funkcioniranje vladajuće koalicije, Miletić je odgovorio da "koaliciju čine četiri stranke, a ne pojedinci".

Predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić također nije želio komentirati  odluku Predsjedništva HNS-a kao ni predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Silvano Hrelja koji, kako je rekao "osobno raspolaže s malo informacija i premalo argumenata".

"Ne želim se miješati ni u čije unutarstranačke odnose. Bit ćemo svi pametniji sutra i upravo zato ne želim donositi ishitrene zaključke" , kazao je za Hinu predsjednik HSU-a Silvano Hrelja koji smatra kako se ta odluka ne može odraziti na budućnost i na odnose unutar vladajuće koalicije.

"Ta odluka može prouzročiti samo neke nestabilnosti kod jednog partnera, ali koalicija može i dalje funkcionirati i bez Čačića, kao što je to bio slučaj i do sada. Može li bolje, sud će dati birači na idućim izborima", poručio je Hrelja.

Komentirajte prvi

New Report

Close