Stranka hrvatskog zajedništva podnosi kaznenu prijavu protiv Božidara Kalmeta

Autor: Agencija VLM , 20. rujan 2014. u 13:11
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Ističu i kako se problem pokušalo riješiti i preko državnih institucija.

Podnosimo kaznenu prijavu protiv Božidara Kalmeta, gradonačelnika Zadra kao odgovorne osobe za izvršavanje proračuna, poručuju iz zadarske podružnice Stranke hrvatskog zajedništva.

 – Grad Zadar uzima vodni doprinos, odnosno uzima osam posto iznosa vodnog doprinosa naplaćenog na svom području, a ne rješava oborinske vode u naselju Plovanija. Dana 20. rujna 2014. godine stanovnici ulice Đure Basaričeka u Zadru ne mogu fizički, a niti automobilima prelaziti ulicu zbog kišnih oborina. Ostali su zatvoreni u svojim kućama. Gradonačelnik Kalmeta izbjegava riješiti odvodnju oborinskih voda u ulici Đure Basaričeka. Stanovnici zadarske ulice Đure Basaričeka već duže vrijeme muku muče s oborinskim vodama zbog kojih ne mogu fizički prelaziti ulicu. Mjesecima su se uzaludno obraćali nadležnim institucijama kako bi se spomenuti problem riješio, pisali gradonačelniku, Upravnom odjelu za komunalne djelatnosti i Upravnom odjelu za graditeljstvo i zaštitu okoliša s ciljem rješavanja problema oborinskih voda ali – bez učinka. Ništa ni tada, ni sada, poručuju iz stranke.

Ističu i kako se problem pokušalo riješiti i preko državnih institucija.

 – Ministarstvo poljoprivrede i Uprava vodnog gospodarstva obavili su inspekcijski nadzor, ali su se ogradili od cijelog problema. Prema njima, problem ulice Đure Basaričeka ne ulazi u Zakon o vodama za čiju su provedbu oni nadležni, nego u ingerenciju Zakona o komunalnoj infrastrukturi za koji je nadležan Grad Zadar, poručuju.

Komentirajte prvi

New Report

Close