Štrajku radnika Coninga pridružili su se radnici još tri tvrtke iz grupe Coning

Autor: Poslovni.hr/Hina , 27. veljača 2013. u 11:25
Photo: Marko Jurinec/PIXSELL

Predstavnici štrajkaškog odbora danas su proširili svoje zahtjeve te traže uvid u dokumentaciju vezano uz predstečajnu nagodbu.

Zaposlenici Congame, Coning ecogradnje i Coneca, njih stotinjak, danas su se pridružili štrajku koji je prošlog četvrtka započelo dvadesetak radnika varaždinskog Coninga d.d., saznaje se od sindikalnog povjerenik radnika Srećka Vidačeka. Štrajk će trajati do ispunjenja zahtjeva odnosno isplate svih zaostalih plaća, ističu iz štrajkaškog odbora.

Predstavnici štrajkaškog odbora danas su proširili svoje zahtjeve te traže uvid u dokumentaciju vezano uz predstečajnu nagodbu, koju su radili vanjski konzultanti, a u kojoj je nužno razraditi petogodišnji plan i strategiju sanacije i razvoja društva. Članovi štrajkaškog odbora izrazili su sumnju u uspješnost otvaranje predstečajne nagodbe, a jedino rješenje vide u stečaju koji bi im, prema njihovom mišljenju, omogućio naplatu barem dijela potraživanja.

Tvrtka Coning podnijela je zahtjev za predstečajnu nagodbu, a Fina je 17. siječnja objavila odluku kojom je tvrtki dala rok od 45 dana da upotpune dokumentaciju nakon čega će se donijeti i konačna odluka o pokretanju predstečajne nagodbe. Štrajkaški odbor u svom priopćenju upozorava na mobing koji se, kako tvrdi, provodi nad djelatnicima koji ukazuju na nepravilnosti u poslovanju te na prijetnje otkazima tim djelatnicima.

Komentirajte prvi

New Report

Close