Štrajk zaustavlja komercijalne letove

Autor: Poslovni dnevnik , 20. studeni 2013. u 22:00
M. Drljača, predsjednik Uprave ZLZ-a: Štrajk je nezakonit/P.G./PIXSELL

Letovi iz Zagreba preusmjerit će se na druge aerodrome.

U zagrebačkoj Zračnoj luci u četvrtak, 21. studenog, u 10 sati počinje prva faza štrajka u kojoj će biti obustavljen sav komercijalni promet i trajat će do petka, 22. studenog, u 24 sata, objavili su jučer predstavnici koordinacije sindikata Zračne luke Zagreb (ZLZ).

Neće biti komercijalnih letova koji će biti preusmjeravani u druge zračne luke, a održavat će se samo izvanredni letovi, medicinski, HRZ-a i Vladinog zrakoplova. Razlog štrajka je neprovođenje odredaba Zakona o radu i Kolektivnog ugovora koji utvrđuje obveze poslodavca prije i nakon primopredaje poduzeća koncesionaru, francuskom ZAIC-u, koji provodi Ugovor o koncesiji ZLZ, istaknuo je na konferenciji za novinare predstavnik koordinacije četiriju sindikata Ante Dujić.

Dujić je pojasnio da će nova tvrtka Međunarodna zračna luka Zagreb (MZLZ) osnovati šest tvrtki kćeri u vlasništvu koncesionara s minimalnim kapitalom i, kako tvrdi, sumnjivim izvorima financiranja, pa radnici opravdano strahuju za svoju sudbinu nakon preuzimanja ZLZ-a, tj. da će završiti na cesti i pasti na teret države. Uprava ZLZ smatra da je štrajk neutemeljen i nezakonit pa će zaštitu zatražiti sudskim putem, najavio je predsjednik Uprave Miroslav Drljača. 

Komentirajte prvi

New Report

Close