Štrajk u brodogradilištima: Do kraja tjedna dvije plaće

Autor: Poslovni.hr/H , 27. kolovoz 2018. u 13:35
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Nakon sastanka u Vladi predstavnici Štrajkaškog odbora Uljanika i 3. maja izjavili su kako su dijelom zadovoljni jer bi do kraja tjedna mogle biti osigurane dvije plaće, a štrajk će prekinuti nakon što prime plaću za srpanj.

Jedna bi bila osigurana, a druga isplaćena, razgovara se s više banaka. Nakon isplate plaće za srpanj, štrajk prestaje, izjavio je nakon sastanka u Vladi sindikalac Đino Šverko.

Više od sat vremena trajao je sastanak predstavnika Štrajkaškog odbora s premijerom Andrejem Plenkovićem i resornim ministrima kako bi se našao model za opstanak brodogradilišta 3. maj i Uljanik.

Uljanik Grupa ranije je poručivala da im treba oko 100 milijuna eura za sljedeća četiri mjeseca za gradnju brodova, hladni pogon i isplatu plaća. Tada se ne bi aktivirala državna jamstva u iznosu od 250 milijuna eura.

Vlada je dosad bila kritična prema upravi koju smatra najodgovornijom za nastalu situaciju. 

Komentari (2)
Pogledajte sve

Ako mogu oni, možemo i mi! Pozivam sve vlasnike malih i srednje velikih tvrtki , ako su vlasnici ,djelatnici i direktori svojih tvrtki, učine isto što i djelatnici ovih brodogradilišta: idemo pred vladu da nam isplati plaće, rente,omogući jamstva ect.!!!!
Pogotovo, neka to učine kooperanti brodogradilišta!!!!

A o smjeni i pozivanju na odgovornost uprave i NO niti riječi!?

New Report

Close