Strah u Ministarstvu okoliša zbog neobičnog e-maila zbog kojeg su mnogi strahovali za posao

Autor: Poslovni.hr , 06. travanj 2017. u 09:10
Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Napisala ga je i poslala glavna tajnica, jedna od najbližih suradnica ministra Slavena Dobrovića.

Prava panika zavladala je krajem prošlog tjedna među djelatnicima Ministarstva zaštite okoliša i energetike nakon što su putem elektronske pošte dobili službeni mail u kojem ih se traži da Glavnom tajništvu dostave svoje životopise.

“Poštovani, potrebno je da najkasnije do kraja idućeg tjedna Glavnom tajništvu dostavite svoje najnovije životopise u svrhu prikupljanja i objedinjavanja podataka potrebnih za predstojeću izradu Pravilnika o unutarnjem redu Ministarstva”, stajalo je u mailu poslanom s adrese Glavnog tajništva.

Napisala ga je i poslala glavna tajnica, jedna od najbližih suradnica ministra Slavena Dobrovića.

Ovu informaciju Jutarnjem listu je potvrdio i sindikalni povjerenik Ministarstva zaštite okoliša Damir Rumenjak koji je od Glavnog tajništva zatražio i službeno pojašnjenje neobičnog zahtjeva.

“Da, svi su zaposlenici 31. ožujka primili taj mail. Kako nam službeno pojašnjenje iz maila baš nije bilo jasno, zatražili smo dodatno pojašnjenje, a poslije i mišljenje Sindikata državnih i javnih službenika. Izrada Pravilnika, naime, ni na koji način nije povezana sa životopisima zaposlenih, a svi podaci o zaposlenicima ionako postoje u dosjeima institucije”, izjavio je Rumenjak. Glavna tajnica Vraneković je naknadno pisanim putem odgovorila kako radnici nemaju nikakav razlog za brigu.

“Postoji mogućnost da su neki od službenika naknadno stekli znanja i vještine, educirali se, stekli viši stupanj obrazovanja i tome slično, a da je to moguće propušteno evidentirati. Nadalje, postoji mogućnost da se osobni status službenika izmijenio, ali da, kao i prethodno, o tome ne postoje podaci u dosjeima”, umirivala je glavna tajnica, ali zaposlenici Ministarstva i dalje su bili sumnjičavi.

Dio službenika boji se da se iza zahtjeva za dostavu najnovijih životopisa krije želja rukovodstva Ministarstva da pojedina radna mjesta zamijeni nekim sebi “pogodnijim kadrom”, a strahuju i od mogućnosti zloporabe podacima.

Komentirajte prvi

New Report

Close