Što nas sve očekuje na konferenciji „Može li hrvatski turizam 365?“ – 2. korak

Autor: Objava za medije , 19. rujan 2018. u 11:46
FOTO: Press

Hrvatski turizam ima veliki potencijal i često se postavlja pitanje, može li turizam u Hrvatskoj trajati tijekom cijele godine, a ne samo u ljetnim mjesecima.

Upravo je potencijal razvoja turizma tijekom svih 365 dana u godini tema konferencije „Može li hrvatski turizam 365?“ – 2. korak, koju organizira Ivana Kolar dirketorica tvrtke Julius Rose, a koja je nastavak prošlogodišnje prve konferencije o cjelogodišnjem turizmu u Hrvatkoj. Vrhunski stručnjaci iz Hrvatske i EU, tijekom jednodnevne konferencije koja se održava u utorak, 25. rujna u Sheraton Zagreb Hotelu, otvorit će čitav niz tema o cjelogodišnjem turizmu.

Tijekom predavanja i panel rasprava otvorit će se brojne teme o potencijalu i razvoju turizma, a posebna pažnja posvetit će se razvoju destinacija i zajedništvu, kreiranju novih proizvoda i autentičnosti te kvaliteti i održivosti, što su preduvjeti za cjelogodišnje poslovanje, a predstavit će se i uspješni primjeri i strategije za razvoj zdravstvenog, kulturnog i sportskog turizma.

Konferencija „Može li hrvatski turizam 365?“ – 2. korak, započet će vrlo zanimljivim Ministarskim panelom u kojem će sudjelovati Gari Cappelli, ministar turizma Hrvatske, Zdravko Počivalšek, ministar gospodarskog razvoja i tehnologiju Slovenije, Blendi Klosi, ministar turizma i zaštite okoliša Albanije i Pavle Radulović, ministar održivog razvoja i turizma Crne Gore. Po prvi puta regionalni ministri turizma sastat će se u konferencijskom panelu i razgovarati o problemu visoke sezonalnosti i izazovu pokretanja turizma u svim godišnjim periodima, a koji dijele zemlje cijelog Mediterana. Predstavit će strategije razvoja turizma i porazgovarati o sličnostima u potencijalima i smjerovima razvoja te potencijalnoj suradnji.

Veliki naglasak u razvoju cjelogodišnjeg turizma konferencija stavlja na zdravstveni, kulturni sportski turizam, a sudionicima će biti predstavljeni uspješni primjeri koje donose domaći i strani predavači: Adam Ruszinkó, predsjednik Udruge zdravstvenog turizma Mađarske, Francisca Abreu voditeljica projekta EU prijestolnica kulture iz Portugala, Christopher Hinteregger iz PKF Tourismexperts iz Austrije, Tim Clancy /Via Dianarica iz Irske/BiH, Eva Štravs Podlogar /MGRT iz Slovenije Martina Bienenfeld /TZ grada Zagreba, Margarita Maruškić Kulaš /Aquatika, Leila Krešić-Jurić /EU Summit zdravstvenog turizam, Veljko Ostojić /Hrvatska udruga turizma, Gordana Tomičić /Sunčani Hvar hoteli, David Gabelica /Zračna luka Zagreb, Tomislv Varga /Atlas, Berislav Sokač /Run Croatia, Iva Bencun /Zadar Outdoor Festival, Siniša Topalović /Horwath HTL i drugi zanimljivi govornici.

Kroz dinamična predavanja i panel rasprave,  sudionici konferencije „Može li hrvatski turizam 365?“ – 2. korak, dobit će nova znanja i ideje, iskustava, najbolje prakse, a upoznat će se i s aktivnostima susjednih tržišta.

Za sudjelovanje na konferenciji možete se prijaviti na: http://www.turizam365.com/prijavite-se/.

Komentirajte prvi

New Report

Close