Stjepan Kožić ulazi u utrku za novi mandat

Autor: Poslovni.hr/Hina , 10. ožujak 2013. u 16:13
Stjepan Kožić (Foto: Anto Magzan/PIXSELL)

Kožiću su danas, potpisom Sporazuma o političkoj suradnji, podršku dali čelnici HDZ-a, HSP-a dr. Ante Starčević, DC-a, BUZ-a i ZS-a.

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić danas je potvrdio svoju ponovnu kandidaturu na predstojećim lokalnim izborima za funkciju koju obnaša 12 godina.

Kožiću su danas, potpisom Sporazuma o političkoj suradnji, podršku dali čelnici HDZ-a, HSP-a dr. Ante Starčević, DC-a, BUZ-a i ZS-a, priopćeno je iz Hrvatske seljačke stranke (HSS) Zagrebačke županije. Zamjenici župana Rudolf Vujević i Damir Tomljenović, obojica iz HDZ-a, također se ponovno kandidiraju za te funkcije.

Sporazum o političkoj suradnji potpisali su predsjednici šest županijskih organizacija: Stjepan Kožić (HSS), Dražen Bošnjaković (HDZ), Mate Ivančić (HSP dr. Ante Starčević), Zvonko Kunić (DC), Milivoj Špika (BUZ) i Božidar Ptičar (ZS). Predstavljanju kandidata i potpisivanju Sporazuma nazočio je i predsjednik HSS-a Branko Hrg. "U svakodnevnoj komunikaciji s mojim sugrađanima vidim da je moj trud, kao i trud mojih suradnika prepoznat te mi to daje snagu, nakon tri uspješna mandata, za ponovnu kandidaturu", izjavio je, među ostalim, Kožić. "Kriza nas nije zaobišla, ali nije nas ni bacila na koljena", rekao je Kožić ocijenivši da su ostali jedna od najstabilnijih županija u Hrvatskoj. Na našem smo području u proteklom mandatu uspješno proveli niz projekata, od kojih smo najviše ponosni na 40 sagrađenih i dograđenih škola i sportskih dvorana koje predstavljaju ulaganje u mlade generacije koje će nastaviti živjeti i uspješno raditi na području naše županije, kazao je Kožić.

Istaknuo je kako su "trenutno dvije najveće investicije u Hrvatskoj" realiziraju upravo u Zagrebačkoj županiji. To su proizvodni pogon Plive u Savskom Marofu i Poslovni centar IKEA-e u Rugvici, a uskoro očekuje i 55 milijuna eura vrijedan projekt Hrvatske pošte u Velikoj Gorici. Predsjednik HSS-a Branko Hrg pozdravio je ponovnu kandidaturu Stjepana Kožića, iskazavši zadovoljstvo što je "ovoliki broj stranaka odlučio podržati kvalitetno vodstvo Zagrebačke županije koje već godinama ostvaruje značajne rezultate na ovom području".

Dražen Bošnjaković govorio je u ime HDZ-a Zagrebačke županije o nastavku uspješne suradnje na regionalnoj razini koja je i dovela županiju do pozicije, kako je ocijenio, jedne od najrazvijenijih i najstabilnijih u Hrvatskoj.

Komentirajte prvi

New Report

Close