Stipe Mesić najavio kako će se boriti protiv ukidanja ureda

Autor: Poslovni.hr , 19. svibanj 2016. u 11:54
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Istaknuo je da je riječ o političkom obračunu protiv njega i da one koji su mu ukinuli ured smeta njegov antifašizam.

Konferenciju za novinare povodom odluke Sabora o ukidanju ureda i aktualne političke situcije s naglaskom na krizu vlasti Mesić je sazvao u Grškovićevoj ulici, gdje se još uvijek nalazi njegov ured.

Istaknuo je da je riječ o političkom obračunu protiv njega i da one koji su mu ukinuli ured smeta njegov antifašizam. 

"Dan kad stupi na snagu zakon o ukidanju mojeg ureda,Ustavni sud će dobiti zahtjev za ocjenu ustavnosti tog zakona i da se on obustavi od primjene do konačne odluke suda", najavio je bivši predsjednik Stjepan Mesić, a prenosi N1.

"Imao sam poziv sirijske strane da odem u Siriju. Nekada su Amerikanci bušili naftu u Siriji, uložili su 150 milijuna dolara, i nisu našli ništa. Stavili su tu bušotinu na prodaju, koju je Ina kupila za 50 milijardi dolara, nakon čega je našla najizdašniju bušotinu plina. Prije početka rata u Siriji, kad se sve plati – radnici, tehničari, porezi, doprinosi, koncesija… – ostaje oko 50 milijuna dolara mjesečno, čisto. I tako 25 godina koliko traje koncesija. To je predano MOL-u, a MOL se zahvalio na koncesiji jer je traženo da se ide sankcijama prema Siriji. Sada se u Siriji stvara nova atmosfera, i bilo bi dobro da se sada, kada je oslobođena Palmira, blizu koje su bušotine, sasvim pod kontrolom sirijske vojske, nešto učini da se te bušotine vrate Hrvatskoj.

Budući da Vlada i Sabor nemaju povjerenja u mene, nadam se da će tamo otići Ivan Tepeš ili Božo Petrov.To su ipak ljudi koji su autoriteti u svjetskim razmjerima, pa su valjda i pred sirijskom vlasti", rekao je Mesić.

"Neću nas braniti oružjem"

Na pitanje o deložaciji, Mesić je rekao "da je sve moguće, ali da Sinčića ne bi zvao".

"Policija me ne može iznositi, ali mogu izaći. Ja sam legalist, ali jesu li svi, to je pitanje. U svakom slučaju oružjem nas neću braniti", rekao je Mesić i izazvao smijeh na konferenciji.

Komentari (6)
Pogledajte sve

Koji smrad! Da pravosuđe funkcionira ili da postoji neki od njegovih priviđenja ne bi on okolo laprdao! Ovako štetočina i državni neprijatelj i dalje zagađuje medijski prostor!


Stipe, ako voliš Hrvatsku, nastavit ćeš raditi u njenom interesu pro bono i od doma…

vi ste veći vicmaher od samoga Stipe, ako voli Hrvatsku …………..jedino što taj voli je, parazitacija

Nakon prodaje bušotina Bijelih noći u Sibiru (INA D.D. vlasnik) gdje je bio
mozak operacije, nudi svoje usluge u Siriji oko naftnih bušotina

Samo da se on pojavi i to je to. Divan čovjek.

Stipe, ako voliš Hrvatsku, nastavit ćeš raditi u njenom interesu pro bono i od doma…

New Report

Close