Stiglo jedno pismo namjere za Uljanik TESU

Autor: Marija Brnić , 09. ožujak 2015. u 22:00
Uljanik TESU ima 125 radnika, većinu prihoda ostvaruju vani/ D. Marušić/PIXSELL

Iz CERP-a dobra vijest za radnike iz Pule, ne i za goričansku obućarsku tvrtku Meiso.

Za Uljanik – Tvornicu električnih strojeva i uređaja (TESU) stiže ohrabrujuća vijest iz Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP): zaprimljeno je pismo namjere za prezimanje 100-postotnog udjela države u toj tvrtki specijaliziranoj za proizvodnju sinkronih generatora na javnom natječaju koji je zatvoren u ponedjeljak.

Detalje vezane uz ponuditelja i samu ponudu za Uljanik TESU u CERP-u ne puštaju u javnost. Najavljuje se tek da će Upravno vijeće CERP-a uskoro utvrditi uvjete pod kojima će se raspisati drugi krug natjecanja i zainteresirane pozvati na predaju obvezujućih ponuda za Uljanik TESU, u kojemu inače radi 125 radnika, a koji glavninu poslovnih prihoda ostvaruje na inozemnim tržištima. Uoči pokretanja privatizacije tvrtka je objavila da je ugovorila gradnju 20 generatora za dizel-električne lokomotive, no zbog neplaćenih obveza stalno je pod ovrhama, a nedavno su radnici prosvjedovali zbog neisplate četiriju plaće.

Za razliku od Uljanik TESU-a, za goričansku obućarsku tvrtku Meiso, nema interesa potencijalnih ulagača. Posrijedi je, inače, bio peti pokušaj privatizacije ove međimurske tvrtke u posljednjih devet godina. Tvrtka, inače, zapošljava gotovo 400 radnika, a proizvodi zaštitnu obuću. Daljnje planove za tu tvrtku u Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom  (DUUDI) tek će, kažu, razmatrati. 

Komentirajte prvi

New Report

Close