Stigli im računi i za srpanj s unaprijed ‘očitanim’ brojilom?

Autor: Agencija VLM , 30. srpanj 2013. u 10:12
Ilustracija; Foto: Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Brojke su uvijek iste, bez obzira na stvarnu potrošnju, kaže D. Pavlić koji ‘troši’ 15 kubika.

Računi za naredni mjesec, uz ‘točno’ stanje brojila i unaprijed potrošene kubne metre vode, od Javnog poduzeća Komunalac stižu na adrese građana Hrvatske Kostajnice. Stanari Marakovićeve, Nazorove i drugih ulica koji dijele potrošnju cijele zgrade ističu da je na uplatnicama stanje uvijek isto, jer ga nitko ni ne očitava, a proizvoljnim iznosima uz vrlo visoke cifre jednostavno su – ogorčeni.

Naplaćuju i kamate

 – Prijatelji me u šali pitaju imam li bazen na balkonu. Naime, iz mjeseca u mjesec, prema Komunalcu, supruga, dijete i ja trošimo 15 kubika vode u stanu od 30 četvornih metara što plaćamo oko 170 kuna. Brojke na računima su uvijek iste, a najveći je apsurd da dolaze unaprijed pa je tako posljednji s dospijećem plaćanja 21. kolovoza. Znači, i ako želimo uštedjeti ne možemo, a kad nas ne bude tijekom ljetovanja, ni to ništa neće umanjiti iznos. Uz sve, naplaćuju nam i kamate na svakom računu, iako plaćamo na vrijeme i prije roka- kaže Daniel Pavlić. Dodaje kako su pojedini stanovi uveli satove, ali sumnja kako oni ipak nisu izuzeti iz zajedničke potrošnje, odnosno da poduzeće tu vodu naplaćuje – dvostruko. Također, na istom je brojilu i mesnica.

 Nakon što je prije nekoliko godina dobila račun od 500 kuna za vodu, predstavnica stanara u Marakovićevoj ulici započela je pravu bitku s Komunalcem.

– Prijetili su mi ovrhom, nakon čega sam zatražila uvid u stanje pri čemu se pokazalo da voda otječe. Kada su svi stanari ugasili vodu, vodomjer je i dalje radio, no do sanacije cijevi nije došlo. Računi od oko 200 kuna i dalje mi stižu, no ne plaćam ih. Čekam ovrhu, nakon čega planiram podignuti tužbu. U lipnju smo dobili račune za srpanj i kolovoz, s istom kubikažom i stanjem brojila. Kako je to moguće ako do 16:30 sati nikoga ni nema kod kuće- pita Zena Mikulić.

 Odgovor na čekanju

Do direktorice Ivane Švage Delić nismo uspjeli doći, jer je na godišnjem odmoru, dok na pismeni upit odgovor čekamo. U međuvremenu, doznajemo da je tvrtka počela očitavati brojila.

Komentirajte prvi

New Report

Close