‘Štekaju’ HC, HRT, Luka Vukovar i ZL Zadar

Autor: Ana Blašković , 20. rujan 2017. u 14:59
Ivan Klešić, glavni državni revizor/Patrik Macek/PIXSELL

Državna revizija ustanovila niz nepravilnosti kod tvrtki u državnom vlasništvu.

Češljajući javne nabave u 20 trgovačkih društava u državnom vlasništvu vrijedne 6,6 milijardi kuna, Državni ured za reviziju ustanovio je niz nepravilnosti.

U njima prednjače Hrvatske ceste, Hrvatska radiotelevizija (javna ustanova), Luka-Vukovar i Zračna Luka Zadar u kojima "sustav javne nabave nije bio učinkovit, te su potrebna značajna poboljšanja", ocjenjuje se u izvješću kojeg potpisuje glavni državni revizor Ivan Klešić.  

Inače, na javnu nabavu najviše je potrošio HC i to 5,2 milijarde kuna, HRT gotovo 580 milijuna, a Agencija Alan 533 milijuna kuna.  Učinkovite sustave javne nabave, ali kojima su potrebna poboljšanja imali su AKD, Club Adriatic, Hrvatska brodogradnja – Jadranbrod, HROTE, Odašiljači i veze, Odvodnja Zadar, Pomorski centar za elektroniku, Vodovod i odvodnja Šibenik, Vodovod Žrnovica, te Zračne luke Osijek, Pula i Rijeka.

Jedine tvrtke bez primjedbi državnog revizora bili su Agencija Alan, APIS IT, Plovput i Podzemno skladište plina.  Ukupna vrijednost javne nabave spomenutih tvrtki iznosila je 8,1 milijardu kuna u razdoblju od 2013. do 2015. Nalaz državne revizije zahvatio je više od 80 posto vrijednosti postupaka. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Šima Krasić bi to bolje odradila! Kod nje bi sve to bilo ‘čisto’!

New Report

Close