Stečajni upravitelj isplatio si više od milijun kuna

Autor: Poslovni.hr , 13. srpanj 2017. u 15:11
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Po izdanim računima, osnovano se sumnja, okrivljenik je 26. travnja 2012. neosnovano obavio isplatu ukupno 1.074,511,68 kuna

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku pokrenulo je istragu protiv 65-godišnjeg stečajnog upravitelja kojeg sumnjiče da je iskoristio svoj položaj u tvrtki sa šireg sisačkog područja, koju je vodio u stečajnom postupku, pri čemu si je neosnovano isplatio više od milijun kuna, piše Večernji list.

Kako je odvjetništvo objavilo na svojim internetskim stranicama postoji osnovana sumnja da je 65-godišnjak od 27. ožujka do 26. travnja 2012. kao stečajni upravitelj trgovačkog društva, a prije zaključenja stečaja i određivanja konačne naknade stečajnom upravitelju, naredio isplatu s računa tvrtke u stečaju na račun tvrtke u svom vlasništvu.

Sumnja se da je bez osnove trgovačkom društvu u stečaju, a kao direktor svoje tvrtke koja nikad nije poslovala s tvrtkom u stečaju, ispostavio račun na ime troškova u iznosu od 357.511,68 kuna, ali i račun na ime nagrade stečajnom upravitelju u iznosu od 717.000 kuna. 

cijeli tekst pročitajte ovdje.

Komentari (2)
Pogledajte sve

… većina stečajnih upravitelja se nezakonito okoristila stečajem tvrtke koja joj je povjerena za posao..

Koja senzacija, pa jel to moguće?, “samo jeadan”, jedan jedini stečajni upravitelj s prstima u pekmezu? Oduvjek sam vjerovao kako je HR pravna i poštena i evo potvrde mojeg vjerovanja!
P.S. A što je sa ostalima?

New Report

Close