Stečaj Nivete tražila i država

Još 2012. imali 89 radnika i 27 milijuna kuna prihoda/Marko Mrkonjić/PIXSELL Još 2012. imali 89 radnika i 27 milijuna kuna prihoda/Marko Mrkonjić/PIXSELL

Zbog dulje blokade gasi se zadnja četkarska industrija.

Na prijedlog države kao vjerovnika - Ministarstva obrane RH i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, ali i Agram banke (ranije Kreditna banka Zagreb) otvoren je stečaj nad Nivetom, tvornicom četaka iz Zagreba, za koju je u prethodnom postupku utvrđeno postojanje stečajnog razloga nesposobnosti za plaćanje.

je o blokadi od 6,7 milijuna kuna, navodi se u rješenju Trgovačkog suda u Zagrebu koji je  za stečajnog upravitelja imenovao Davorina Kapustića.

Upis rješenja o otvaranju stečaja istodobno je određen u zemljišnim knjigama nekoliko općinskih sudova gdje se vode nekretnine dužnika te je za 12. rujna zakazano ispitno i izvještajno ročište.

U razdoblju od 2012. do 2016. prihodi Nivete kretali su se između 27 mil. kuna i 15 milijuna kuna, dok je broj zaposlenika padao, s 89 na tek jednog.

Prema dostupnim podacima, dužnik je posljednje izvješće predao za 2016., što je kod dijela vjerovnika bilo praćeno čak i sumnjama u navodni pokušaj brisanja društva iz sudskog registra po osnovi predaje GFI te postalo razlogom za bojazan glede eventualnog iznošenja imovine na treću pravnu osobu.  

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!